Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Reactie dura dupa ce FRF si-a insusit modificarea Legii Sportului: E jignitor!

Reactie dura dupa ce FRF si-a insusit modificarea Legii Sportului: E jignitor!
Foto: FRF
Federatia Romana de Fotbal se confrunta cu o reactie dura dupa ce si-a insusit public ordonanta prin care a fost modificata Legea Sportului.

Fostul arbitru Cristi Balaj, actual consilier al ministrului Tineretului si Sportului, ii acuza pe Razvan Burleanu si pe colaboratorii sai ca isi aroga merite pe care nu le au, precizand ca Federatia nu a contribuit la ordonanta respectiva.

"Sunt mandru ca ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, al carui consilier sunt, a reusit impreuna cu Guvernul Sorin Grindeanu sa vina cu o solutie asteptata de ani de zile de intreg sportul romanesc. Constat insa cu amaraciune si mirare cum oameni care nu au avut nicio contributie la constructia si promovarea acestei Ordonante de Urgenta isi asuma proiecte ce nu le apartin.
Ca sa fiu mai exact, cei de la Federatia Romana de Fotbal isi insusesc incorect merite, le place sa epateze si sa iasa in prim-plan asumandu-si proiecte pe care le fac altii.

In calitate de consilier al Ministrului Tineretului si Sportului, Marius Dunca, ma simt nevoit sa constat ca este jignitor din partea Federatiei sa-si insuseasca acest merit, pentru ca Ordonanta, asteptata de ani de zile, a fost initiata de Guvernul Grindeanu, dupa o consultare directa pe care actualul guvern a avut-o cu primarii din Romania in cadrul Adunarilor Generale ale Comunelor, Oraselor si Municipiilor din martie si aprilie. Ministerul Tineretului si Sportului a inceput sa construiasca aceasta Ordonanta, la solicitarea celor care investesc sau doresc sa investeasca in sport.
Foarte multe federatii, cluburi sau asociatii au facut solicitari - diferite una de alta - dar cu aceeasi esenta. Federatia Romana de Fotbal nu a contat decisiv in aceasta ecuatie si nu a participat la constructia acestei Ordonante. Faptul ca isi asuma merite depline este jignitor fata de colegii mei de la MTS alaturi de care s-a lucrat la acest proiect si fata de celelalte ministere care si-au dat avize.", a transmis Balaj.Joi, FRF a transmis prin intermediul unui comunicat ca ordonanta de urgenta prin care a fost modificata Legea Sportului reprezinta indeplinirea unei promisiuni facuta de Razvan Burleanu inainte de a fi ales presedinte.

"Imbunatatirea legislatiei sportului este un deziderat pe care FRF si l-a asumat in Strategia sa pentru dezvoltarea intregului mediu sportiv din Romania si cu efecte benefice directe asupra afiliatilor sai, cluburi de drept public, cluburi de drept privat si asociatiile judetene de fotbal", se arata in comunicatul FRF, care mai precizeaza ca forul roman a "gasit intelegere" la premierul Grindeanu si ministrul Dunca.
Legea Sportului a fost modificata de Guvernul Grindeanu prin ordonanta de urgenta, autoritatile locale putand finanta de acum sportul cu maxim 5% din buget.

M.D.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 19 Mai 2017, ora 13:02

 Articol citit de 4821 ori

Citeste si: