FRF, acuzata ca a umflat cifrele prin care anunta cresterea numarului de fotbalisti

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 10:43
2252 citiri
FRF, acuzata ca a umflat cifrele prin care anunta cresterea numarului de fotbalisti
Foto: FRF

Federatia Romana de Fotbal a prezentat recent o brosura prin care anunta o crestere fabuloasa a numarului de tineri jucatori din tara noastra. Numai ca oameni din fotbal sustin ca cifrele sunt umflate.

Potrivit acestei brosuri, din 2015 si pana acum, numarul fotbalistilor din Romania a crescut cu 271%, procentele fiind mult mai mari la nivelul copiilor.

Cu toate acestea, Mihai Popescu, secretarul general al Asociatiei Judetene de Fotbal Gorj, sustine ca cifrele sunt crescute artificial si prezinta si modalitate prin care "federalii" au facut asta.

"Ce se intampla... Pleaca acum in strainatate... Pleaca la munca, echipele nu mai au cu cine sa joace. Si atunci mai activeaza din aia care nu erau activati in 2017. Ei vin, pun vizele pentru aia. Creste numarul lor, dar ei, efectiv, activi, raman tot in jurul a 2.000.

Sa va spun ce banuiesc eu. Ei ne cer noua situatia statistica anuala. Si, probabil, ei cifrele astea le dau dupa situatiile pe care le facem noi. E posibil si ei sa aiba dreptate. Cu exodul asta in strainatate, oamenii, ca sa-si poata continua activitatea, sunt obligati sa legitimeze continuu. Si atunci, in 2016, sa zicem, s-au legitimat dublu fata de 2015. Dar au plecat altii

In total, la AJF Gorj, avem 22.350 de persoane legitimate. Noi avem acum, activi, cu viza pe 2017, 2.000 de sportivi. Daca mergem in trecut, tot la nivelul asta suntem. Pentru ca numarul de echipe a ramas aproximativ la fel. Si, automat, numarul de jucatori, ca nu pot sa aiba echipele mai mult de 20-25 in lot. Deci, in jurul a 2.000 activi", a spus Popescu in ProSport.

Dan Dumitru, de la AJF Vrancea, prezinta o alta modalitate de umflare grosolana a numarului de fotbalisti.

"Deci, un copil de 10 ani, ca e cel mai elocvent exemplu, este legitimat la un club, sa zicem CSM Focsani. Dar copilul invata la Scoala nr. 6 din Focsani. Participa la ONSS, adica Olimpiada Nationala a Sportului Scolar. Care a fost dintotdeauna, de la Daciada incoace, si i-au schimbat doar denumirea. Bun... Acel copil e contorizat o data la CSM Focsani, inca o data la ONSS si inca o data la Cupa Timbark! Ati inteles? De trei ori e numarat acelasi copil: la club, la ONSS si la Timbark! Deci ei aduna legitimatii cu participantii la ONSS si cu cei de la Timbark. Si, daca stau bine sa ma gandesc, au mai facut cate o competitie din asta... Gillette, performanta are viitor. Ei ii aduna si pe aia de acolo, desi sunt aceiasi copii care se duc, ati inteles? Cam asta e! Sau, oricum, sunt 80% aceiasi copii si poate 20% unii noi. Cam asta e tehnologia...", a spus si Dan Dumitru.

Cei mai multi dintre sefii de asociatii judetene de fotbal sustin ca in statisticile lor nu apare o crestere a numarului de fobalisti activi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#FRF numar jucatori, #FRF statistica jucatori, #FRF jucatori legitimati , #stiri FRF