Romanii, africanii si Cupa Mondiala

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 07:27
5281 citiri
Romanii, africanii si Cupa Mondiala

Modul in care victoria Frantei din finala Mondialului a fost primita si inteleasa de microbistul roman cred ca spune foarte multe despre nivelul la care se afla "sportul rege" in tara noastra, dar si despre societatea in care traim, in ansamblu.

Ca in multe alte tari, succesul reprezentativei "cocosului galic" a fost intampinat si la noi cu glumite referitoare la originile fotbalistilor ce au jucat sub comanda lui Didier Deschamps. Unele au fost mai reusite, altele mai putin.

Trist si inspaimantator este insa faptul ca, pentru foarte multi dintre microbistii romani, victoria Frantei nu inseamna nimic. Sunt acei oameni care spun "mai bine deloc decat asa", decat asa insemnand cu o echipa in care nu evolueaza numai arieni, cetateni cu radacini vechi de cel putin 1000 de ani in tara pe care o reprezinta.

De ce spun ca este inspaimantator? Pentru ca aceasta mentalitate a distrus fotbalul romanesc.

Nu am facut vreun studiu, insa tind sa cred ca microbistii care ironizeaza nationala Frantei, campioana mondiala pentru a doua oara, sunt cei care izbucnesc in urale atunci cand Gigi Becali se urca pe masina in fata stadionului, cei care cred cu tarie ca acelasi Becali a investit macar un euro in fotbal, in ciuda tuturor anchetelor si mterialelor care arata ca acesta a imprumutat numai echipa.

Sunt cei care il regreta pe Copos si carora le e dor de "cadourile" electronice pe care acesta le facea arbitrilor, cei care plang dupa Cristi Borcea si dupa maimutarelile lui din tribune. Sunt oamenii care cred ca Dosarul Transferurilor este unul politic, menit sa il aduca la putere pe Burleanu.

Sunt cei carora li se pare normal ca primaria sa investeasca sute de mii de euro, milioane chiar, in echipe fara sustinere si fara viitor.

Cei care ironizeaza nationala Frantei acum sunt, in esenta, oamenii care au permis ca fotbalul nostru sa fie distrus prin atitudinea lor, oamenii care au preferat intotdeauna smecheria in locul seriozitatii.

Asa am ajuns in anul 2018, al centenarului, sa radem de campioana lumii ca are in componenta jucatori de culoare - cetateni francezi de mai multe generatii, nu "naturalizati" peste noapte pentru o performanta de moment, sa ne intelegem - in timp ce noi, cu romani "verzi" si ultra patrioti, care de multe ori nu pot nici macar sa ingane omnul national, ne chinuim cand jucam cu Albania, Insulele Feroe si nationala fotbalistilor fara contract visand sa apara de nicaieri un Hagi care ne tina in spate, fotbalistic vorbind, 10-15 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Franta jucatori Cupa Mondiala, #romani africani Cupa Mondiala, #glume Franta Cupa Mondiala , #stiri fotbal