Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Romania face inca un pas pentru organizarea Cupei Mondiale la fotbal din 2030

Sambata, 13 Aprilie 2019, ora 18:00
4071 citiri
Romania face inca un pas pentru organizarea Cupei Mondiale la fotbal din 2030
Foto: Facebook Bogdan Matei Constantin

Guvernele Romaniei, Serbiei, Bulgariei si Greciei au semnat, sambata, la Salonic, Memorandumul de intelegere pentru constituirea Comitetului initial de organizare in vederea candidaturilor comune pentru organizarea UEFA EURO 2028 si a Cupei Mondiale de fotbal din 2030.

Comitetul va fi format din cate patru reprezentanti ai fiecarei tari: ministrul sportului, un oficial guvernamental si doi reprezentanti ai federatiilor de fotbal. Presedintia Comitetului va fi asigurata in sistem rotativ, pe mandate de cate sase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelasi interval, sase luni. Ministrul Tineretului si Sportului, Bogdan Matei, a fost insotit la Salonic de catre presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu.

Burleanu a sustinut o ampla prezentare in fata ministrilor si a presedintilor celorlalte federatii si, timp de o ora, a facut o radiografie a cerintelor din partea FIFA si UEFA si a infrastructurii si capacitatilor fiecarei tari.

''Chiar daca suntem la mijlocul perioadei in care tara mea detine presedintia Consiliului Uniunii Europene si avem un program foarte incarcat, Romania priveste cu toata deschiderea acest proiect comun cvadrilateral si arata toata cooperarea pentru avansarea acestuia. Proiectul de a avea o candidatura comuna pentru o competitie de o asemenea anvergura este extrem de solicitant si dificil. Dar reprezentam patru popoare ambitioase si patru tari prietene, care, am convingerea, daca isi unesc fortele pot duce la capat o asemenea misiune'', a spus Matei.

''Ma bucur ca l-am avut langa mine pe presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, care a prezentat date si cifre foarte interesante si utile. Cu siguranta cel mai important pas este memorandumul de intelegere semnat astazi, prin care cele patru guverne au parafat primul acordul scris pe acest proiect. Va asigur de toata cooperarea din partea tarii mele si imi exprim speranta ca vom reusi sa formam o echipa puternica si capabila sa arate lumii ca patru tari mici din Balcani pot sa fie la acelasi nivel cu alte forte ale sportului mondial si la capitolul organizare, nu numai ca performanta'', a mai declarat ministrul Bogdan Matei la Salonic.

Prima sedinta a Comitetului de organizare va avea loc la Bucuresti, pe 14-15 iunie.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. Bucurestiul va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala. Astfel, pe Arena Nationala sunt programate meciuri in zilele de 14, 18, 22 si 29 iunie 2020. Daca se califica, echipa nationala a Romaniei va juca cel putin doua partide la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Cupa Mondiala 2030 Romania, #candidatura Romania Cupa Mondiala 2030 , #stiri fotbal