Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Primele explicatii oficiale in scandalul stadionului din Craiova: Nu demontam si nu reconstruim nimic

Primele explicatii oficiale in scandalul stadionului din Craiova: Nu demontam si nu reconstruim nimic
Foto: Primaria Municipiului Craiova
Stadionul din Craiova nu va fi demontat si nici reconstruit, lucrarile desfasurandu-se potrivit proiectului.

Adrian Cefelan, director de investitii la Compania Nationala de Investitii, sustine ca informatiile prezentate luni in presa se bazeaza pe studiul de fezabilitate din 2014, numai ca proiectul a fost ulterior modificat si upgradat.

"Nu stiu de unde a aparut nebunia asta. De fapt, nu demontam, nu construim si nu o sa refacem absolut nimic. Initial, in 2014, s-a facut un studiu de fezabilitate, un concept, iar pe baza lui s-a dat o Hotarare de Guvern (HG 900/2014) pentru demolarea vechii arene si construirea celei noi. Conform legii, acesta nu trebuia sa cuprinda toate stadiile ulterioare necesare constructiei. De acest lucru s-au ocupat constructorii, CONA Sibiu si ACI Cluj, cand s-a facut proiectul tehnic. Atunci au facut studiile de insorire, de vant, studiul geotehnic de detaliu, scenariul de foc, etc.
Acest proiect tehnic a fost upgradat mereu si in fuctie de cerintele de omologare UEFA, dar si de legislatia romaneasca. In studiu de fezabilitate initial erau alte date, iar acum stadionul are alte cote. De exemplu, suprafata totala era de 41.608 metri patrati, iar acum este 54.159 metri patrati. S-a facut si inelul care inconjoara stadionul, conform normelor ISU. In plus, numarul de locuri a crescut de la 30.800 la 30.950 pentru ca UEFA a cerut sa fie mai multe locuri pentru persoanele cu handicap.

Inelul de sus nu se va reconstrui. Acolo au fost amplasate deja 4 studiouri TV, nu doua ca in studiul de fezabilitate, pentru ca intre timp, UEFA a cerut conditii pentru dubla transmisie TV.
Acum nu facem decat sa cerem o armonizare a legislatiei, in sensul ca toate aceste lucrari au fost efectuate, dar trebuie sa obtinem o noua Hotarire de Guvern, pe baza situatiei existente in teren. Constructorul va finaliza lucrarile pana in 25 august. Dupa aceea se va constitui comisia de predare-primire catre Primaria Craiova, iar eu sper ca acest proces sa se incheie pana in 15-20 septembrie. Nu imi fac nicio problema ca ulterior Primaria Craiova va obtine toate avizele FRF si ISU", a explicat Adrian Cefelan pentru Gazeta Sporturilor.
Luni, in presa de specialitate au aparut mai multe informatii despre problemele din constructia arenei din Banie.

Se vorbeste despre o serie destul de mare de modificari ce au fost facute si care au condus la amanarile succesive ale inaugurarii, arena fiind si acum, la un an de la termenul initial de finalizare, in constructie.

52 de milioane de euro costa stadionul din Craiova, 90% din fonduri fiind de la bugetul de stat.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 17 Iulie 2017, ora 15:22

 Articol citit de 4975 ori

Citeste si: