Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Gafe peste gafe la stadionul de 52 de milioane de euro din Craiova - autoritatile au schimbat proiectul in ultima clipa

Gafe peste gafe la stadionul de 52 de milioane de euro din Craiova - autoritatile au schimbat proiectul in ultima clipa
Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu
Stadionul de 52 de milioane de euro din Craiova trebuia inaugurat in urma cu un an si nu se stie cand va fi gata. Autoritatile au incercat sa dea vina pe lipsa muncitorilor din zona, insa motivul real incepe sa iasa la suprafata abia acum.

Intarzierile sunt cauzate de faptul ca proiectul noului stadion a trebuit modificat in ultima clipa, conform unor documente aprobate de Ministerul Dezvoltarii, informeaza ProSport.

Autoritatile au hotarat sa-l modifice in ultima clipa deoarece si-au dat seama ca au facut cateva greseli uriase la proiectare.

Astfel, este nevoie ca acum sa se mai includa un etaj, desi este montat inclusiv acoperisul. S-a ajuns la aceasta masura deoarece constructorii au planificat gresit locul unde trebuiau sa fie amplasate studiourile TV, care nu aveau o vizibilitate buna. Cu alte cuvinte, daca stadionul ar fi fost finalizat in formula initiala ar fi putut organiza cu greu meciuri de Liga 1, iar in cupele europene n-ar fi avut nicio sansa. Constructorii au hotarat sa mute astfel etajul 1 la nivelul zero si tot asa, redistribuind rolul incaperilor de la diverse etaje.
O alta schimbare majora este latirea zonei din jurul stadionului cu aproximativ 7.000 de metri patrati. Tot planul de evacuare a fost modificat pentru a permite iesirea spectatorilor in deplina siguranta.

Si structura de rezistenta trebuie modificata, intrucat panza freatica este ridicata. Constructorii spun ca, in momentul proiectarii, n-au luat in calcul si vantul, iar astfel calculele lor au fost date peste cap.

Pe masura ce aceste schimbari au fost implementate, stadionul a devenit astfel mai scund cu 10 metri si mult mai lat. Totusi, nu se stie cand va fi inaugurat.

Cei de la CSU Craiova, echipa care va evolua pe acest stadion, spun ca va fi gata in luna octombrie, insa sansele sunt totusi mici.
Curios este si faptul ca, inclusiv cu aceste modificari, costul de constructie nu se schimba.

Noul stadion din Craiova e construit din bani publici si costa 52 de milioane de euro. El va avea 30 de mii de locuri.

C.S.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 17 Iulie 2017, ora 09:00

 Articol citit de 10315 ori

Citeste si: