Adio Emiliano Sala: Trupul fotbalistului mort in accidentul aviatic va fi incinerat in Argentina

Sambata, 16 Februarie 2019, ora 16:39
6590 citiri
Adio Emiliano Sala: Trupul fotbalistului mort in accidentul aviatic va fi incinerat in Argentina
Foto: Hepta.ro

Parinti, prieteni, emisari de la Nantes si Bordeaux, locuitori din Progreso, orasul argentinian in care a crescut Emiliano Sala, au venit sa aduca un ultim omagiu fostului fotbalist decedat in plina ascensiune, in timp ce se pregatea sa-si indeplineasca visul de a juca in Premier League.

In sala clubului San Martin din Progreso, prima echipa la care a jucat timp de zece ani, a fost improvizata o capela, iar sicriul a fost acoperit de flori si un drapel in culorile clubului, rosu si negru. Langa sicriu se afla postata o mare fotografie a jucatorului in tricoul clubului FC Nantes, alaturi de mesajul "Mostenirea ta va fi eterna", informeaza AFP.

Cluburile din regiune si Federatia argentiniana de fotbal (AFA) au trimis, de asemenea, coroane de flori.

"Este o mare durere sa vad sicriul lui. El reprezenta mult pentru noi, era un baiat impecabil. Aici, adoram fotbalul si era singurul care a putut deveni jucator profesionist. Si in Europa! Deci toti il admiram", a afirmat primarul din Progreso, Julio Muller.

Fundasul central Nicolas Pallois, prieten apropiat al lui Emiliano Sala, si Loic Morin, secretarul general al clubului FC Nantes, la care activeaza si portarul roman Ciprian Tatarusanu, reprezinta gruparea franceza de fotbal la funeraliile atacantului argentinian. Nicolas Pallois nu va disputa deci meciul de campionat de sambata cu AS Monaco, din cadrul etapei a 26-a din Ligue 1. Si oficiali ai clubului Cardiff sunt prezenti la ceremonia funerara.

Ceremonia se va incheia cu o slujba oficiata de preoti, iar trupul fostului fotbalist va fi incinerat.

Trupul neinsufletit al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, decedat intr-un accident de avion, a ajuns vineri la Buenos Aires, de unde a fost transportat in orasul sau natal Progreso, pentru un ultim omagiu.

Emiliano Sala a jucat trei sezoane si jumatate la Nantes, pentru care a marcat 42 de goluri in campionat. Atacantul de 28 de ani a disparut pe 21 ianuarie, alaturi de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Manecii. Sala se deplasa in Tara Galilor, dupa ce se transferase de la Nantes la Cardiff City. Corpul sau a fost recuperat saptamana trecuta din epava avionului aflata la o adancime de 67,7 metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Emiliano Sala deces, #Emiliano Sala mort, #Emiliano Sala accident avion, #fotbalist mort avion , #accidentare