Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Fonduri > fonduri europene
A   A   A

Comunicat de presa cu privire la implementarea proiectului MOWE UP

La 22 noiembrie a.c. au trecut 18 luni de la implementarea proiectului MOWE UP - Imbunatatirea mobilitatii lucratorilor si somerilor, finantat de INTERREG V-A Romania - Bulgaria.

Partener principal: Camera de Comert si Industrie - Dobrich

Parteneri: Institutul European de Turism Cultural EUREKA - Dobrich; Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura - Constanta


Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Š˛biectivele principale ale proiectului:

sa sprijine forta de munca pentru a gasi locuri de munca transfrontaliere si pentru a imbunatati spiritul antreprenorial;dezvoltarea si mentinerea web-platformei bilingve bulgaro - romana MOWEUP, ca sursa de dezvoltare a carierei si un instrument de auto-evaluare a cunostintelor, aptitudinilor si abilitatilor;sa contribuie la crearea unei zone transfrontaliere integrate, in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si mobilitatea fortei de munca;de a transforma regiunea transfrontaliera intr-o regiune cu mai multe oportunitati de a trai, de a invata si de a lucra.
Partenerii proiectului au organizat o intalnire de lucru la Dobrich pentru a discuta activitatile si stadiul implementarii proiectului.

Principalul rezultat al proiectului - platforma-web bilingva MOWEUP www.moweup.eu, este accesibila utilizatorilor, care, pentru a avea acces deplin, trebuie sa se inregistreze.
Platforma este bilingva, cu versiune desktop dar si mobila, pentru smartphone-uri, tablete si multe altele.

Platforma este un instrument inovator care va sprijini locuitorii din regiunea transfrontaliera Romania - Bulgaria sa isi aleaga sau sa-si schimbe cariera profesionala cu ajutorul informatilor utile, materialelor si a filmelor video legate de ocuparea fortei de munca si mobilitate.
Prin intermediul instrumentelor on-line, utilizatorii inregistrati isi pot autoevalua personalitatea, cunostintele si abilitatile si isi pot evalua oportunitatile de dezvoltare a carierei.

Sunt incluse prezentari video ale celor mai solicitate 10 profesii din regiunea transfrontaliera Romania-Bulgaria, printre care: specialist IT, bucatar sef, asistent medical, croitor, conducator auto; precum si consiliere video privind munca si ocuparea fortei de munca: pregatirea unui CV, pregatirea si prezentarea in timpul unui interviu pentru un loc de munca;

In sectiunea Biblioteca, se incarca regulat instrumente si informatii utile privind dezvoltarea carierei si mobilitatea fortei de munca, legaturile cu formarea si instruirea online oferite de membrii retelei MOWEUP (organizatii si institutii care au implementat proiecte in cadrul programelor Romania - Bulgaria 2007 - 2014, INTERREG V - A Romania - Bulgaria, sau altii).
A fost dezvoltata pentru toti membrii interesati ai retelei o strategie bilingva de sustenabilitate a platformei.

Au fost lansate mese rotunde si cursuri pilot, planificate in fiecare district din Bulgaria si judet dinRomania.

Pana in prezent, in Romania au avut loc patru mese rotunde, cu participarea a circa 100 de participanti. Ne mai asteapta inca 24 de evenimente (mese rotunde si instruiri) pentru a prezenta platforma somerilor sau solicitantilor de locuri de munca, precum si organizatiilor care lucreaza pe proiecte similare, promotori, parteneri economici si sociali.

Partile interesate pot viziona publicatiile mass-media sau pot contacta orice partener din proiect pentru detalii despre evenimente.
Facebook ShareTweet
 Joi, 06 Decembrie 2018, ora 17:00
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 132 ori

Citeste si: