Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Iordache, dupa ce a decis infiintarea Sectiei de investigare a magistratilor: Nu venim cu nicio presiune politica

Iordache, dupa ce a decis infiintarea Sectiei de investigare a magistratilor: Nu venim cu nicio presiune politica
Foto: Captura B1 (arhiva)
Presedintele comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justitiei, Florin Iordache, a declarat, joi seara, ca prin decizia de infiintare a unei sectii speciale in cadrul Parchetului General, care sa investigheze magistratii, nu se va destabiliza justitia si nici nu va exista presiune politica.
"Toate aceste propuneri fie ca au venit de la CSM, fie DIICOT, fie de la cele doua asociatii profesionale prezente. Sunt niste lucruri in plus si in niciun caz nu destabilizeaza justitia si nu venim cu nicio presiune politica", a spus Iordache.

Lui Iordache i s-a atras atentia ca Opozitia sustine ca UNJR, asociatie prezenta la dezbaterile din comisie, nu este reprezentativa pentru judecatorii din Romania.

"Astazi ati vazut la masa cele doua reprezentante. Avem cel putin doua asociatii profesionale care si-au exprimat punctele de vedere. Daca in initativa propusa discutam de o directie specializata am ajuns la concluzia ca nu e necesara infiintarea unei directii, ci a unei sectii cu un personal foarte mic, cu 20 de posturi, 8 procurori.

Argumentele care justifica infiintarea acestei sectii sunt prezentate de asociatiile profesionale: presiunea pe care o simt sau ar trebui sa o simta judecatorii in sala cand in anumite cauze din partea unor anumite parchete exista o anumita presiune. Trebuie sa fie o instanta independenta care sa faca parte din aceasta sectie", a spus Iordache.

Iordache a mai spus ca el isi doreste ca aceasta noua sectie sa aiba zero cauze. "E foarte bine sa avem o justitie curata, e foarte bine ca prezumtia de nevinovatie si infractiunile care ii vizeaza pe procurori si judecatori sa nu existe. Si la fel de bine ati auzit ca se simte o anumita presiune si in randul magistratilor si credem ca trebuie sa fie o astfel de sectie", a adaugat el.

Acesta a explicat ca pentru infiintarea acestei sectii trebuie sa se urmeze o procedura.

"Vom astepta un raport. Comisia de regulament urmeaza sa prezinte un raport. Acel raport il vom trimite in plen si in fucntie de cand se va vota in plen putem sa stam de vorba", a punctat el.

Amintim ca, joi, comisia Iordache a decis infiintarea unei sectii speciale in cadrul Parchetului General, care sa investigheze magistratii. Astfel se taie din competentele DNA, care pana acum ancheta infractiunile de coruptie savarsite de procurori si judecatori.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 19:27

 Articol citit de 1314 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor