Cum explica Florin Iordache propunerea de modificare a Regulamentului Camerei

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 19:43
4552 citiri
Cum explica Florin Iordache propunerea de modificare a Regulamentului Camerei
Foto: Captura Digi 24 (arhiva)

Florin Iordache, unul dintre parlamentarii care propun modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor, a recunoscut ca a luat aceasta decizie dupa evenimentele de miercuri din Parlament. Acesta a precizat ca este nevoie de modificarea regulamentului pentru a nu se pierde timp.

Intrebat daca exista un astfel de proiect, Iordache a spus ca: "Da, este. Exista un proiect. Ati vazut ieri ca a existat la plen practic o dubla votare a amendamentelor. Prin propunerea de modificare a regulamentului propunem ca atunci cand amendamentele admise sunt acceptate amendamente respinse sa nu se mai voteze".

Jurnalistii l-au intrebat pe social-democrat daca decizia de a propune aceste modificari are legatura cu ceea ce s-a intamplat miercuri in Parlament.

"Fara indoiala da. Ce ne facem ca in cazul bugetului (...) ar putea fi cateva zeci de mii de amendamente. Inseamna ca nu terminam noi lagislatura pana votam bugetul", a spus Iordache.

Acestuia i s-a atras atentia ca exista sute de parlamentari care nu stiu amendamentele si ca in ciuda acestui lucru ei le voteaza.

"Nici acum, nici in viitor si nici in vecii vecilor amendamentele respinse nu vor putea fi cunoscute mai mult. Propunerea de modificare e aceea ca amendamentele respinse care sunt in oglinda la amendamente admise sa nu fie votate de doua ori", a adaugat Iordache.

Amintim ca deputatii Florin Iordache si Tudor Ciuhodaru (PSD) si Marian Cucsa (ALDE), au depus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei, dupa blocada organizata miercuri de Opozitie la Statutul magistratilor, prin care reglementeaza strict modalitatea de dezbatere si vot in plen.

Plenul Camerei a dezbatut, miercuri, timp de peste 11 ore, propunerea de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor, votand articol cu articol si amendament cu amendament. USR s-a opus din rasputeri votului, cerand respectarea procedurilor si dreptul deputatilor sai de a-si sustine amendamentele.

In timpul sedintei, in fata Parlamentului peste 1.000 de persoane au venit sa protesteze. Astfel de manifestatii au avut loc si in mai multe orase din tara, dar si in diaspora.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iordache modificare regulament Camera , #stiri Florin Iordache