Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Florin Iordache > justitie
A   A   A

Ambasada Germaniei la Bucuresti informeaza ca abuzul in serviciu se pedepseste cu ani grei de inchisoare in Germania

Ambasada Germaniei la Bucuresti informeaza ca abuzul in serviciu se pedepseste cu ani grei de inchisoare in Germania
Foto: Hepta.ro / Arhiva
Ambasada Germaniei la Bucuresti informeaza ca abuzul in serviciu este pedepsit drastic in Germania, iar pedepsele pleaca de la simple amenzi pana la ani grei de inchisoare.

"In Germania, urmarirea penala a abuzului in serviciu este reglementata prin intermediul mai multor paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar si din codul penal. Pedepsele ajung de la amenzi modeste pana la masuri disciplinare si chiar pedepse considerabile cu privare de libertate", este informarea postata joi pe pagina de Facebook a ambasadei.

Precizarea vine in contextul in care Comisia Iordache, care a dezincriminat aproape in totalitate abuzul in serviciu in Romania, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, precum si premierul Viorica Dancila au declarat recent ca in majoritatea statelor europene, inclusiv in Germania, aceasta infractiune nu este pedepsita de lege.
Comisia Iordache a terminat modificarea Codului Penal: S-a votat varianta PSD pentru abuzul in serviciu. Opozitia sustine ca are loc o amnistie mascata (Video)

Cele mai recente declaratii in acest sens sunt ale premierului Dancila, care sustine ca le-a explicat oficialilor de la Bruxelles, Jean-Claude Junker si Frans Timmermans, ca doar in 7 tari UE mai este incriminat abuzul in serviciu, deci Romania a facut un lucru bun cand aproape ca l-a scos din Codul Penal.

Iata ca in Germania, motorul economic si politic al Europei, lucrurile nu stau chiar asa, dupa cum informeaza reprezentantii Guvernului Merkel la Bucuresti.

Citeste si:

Lazar, despre modificarea Codului Penal: Toti inculpatii judecati pentru abuz in serviciu vor fi achitati. Prejudiciile nu mai pot fi recuperateNew York Times: Romania slabeste legislatia privind abuzul in serviciu, in doar trei zileForumul Judecatorilor a analizat noua definitie a abuzului in serviciu: Va consolida retelele de crima organizata si pune in pericol democratia
V.D.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 12 Iulie 2018, ora 20:15

 Articol citit de 14079 ori

Citeste si: