Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Florin Citu > ministrul Finantelor
A   A   A

Citu: Deficitul va depasi 4%, daca nu facem nimic in urmatoarea luna si jumatate

Citu: Deficitul va depasi 4%, daca nu facem nimic in urmatoarea luna si jumatate
Foto: Facebook/Florin Citu
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, joi dimineata, ca deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel care depaseste estimarea pentru intregul an.

Astfel, a spus ministrul, daca nu facem nimic in urmatoarea luna si jumatate, deficitul bugetar va depasi 4%.

"Deficitul la 9 luni trebuia sa fie 2,28%, executia la 9 luni este 2,60%. Azi, va prezint executia la 10 luni, exact cum mi-a predat-o domnul Teodorovici, 2,84%. Este exact ceea ce am preluat (...) Deficitul astazi, asa cum arata situatia, daca nu facem nimic, mai avem o luna si jumatate pana la finalul anului, deficitul bugetar este in jur de 4%, mai precis peste 4%", a spus Citu.

Vezi si Citu dezvaluie ca PSD a condus tara ca Al Capone, dupa doua bugete: Unul votat in Parlament, altul pentru baroni
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Marti seara, premierul Ludovic Orban a spus ca nu exista sanse ca Romania sa se mentina in acest an in tinta de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

"Deficitul a depasit 2,6%, comparativ cu anul trecut, cand deficitul era 1,6%. Nu numai ca exista acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate in conformitate cu legea nu au fost facute", a declarat Orban, la Romania TV.

Citeste si:
Comisia Europeana: Deficitul bugetar al Romaniei va urca la 3,6% din PIB in 2019, motivul principal fiind majorarea pensiilorOrban: Deficitul bugetar la zece luni e, in realitate, mult mai mare de 2,8%. A fost mascatAgentia de rating Fitch avertizeaza Romania: Deficitul va ajunge la 4%, datoria publica va creste, iar consumul va ramane principalul motor al economieiDancila a ingropat bugetul, dar Orban si Iohannis ar putea sa bata ultimul cui in sicriuMinistrul de Finante: ''Gaura'' in buget dupa 9 luni este de aproximativ 21 miliarde lei
Facebook ShareTweet
 Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 10:53
 Autor:Redactia Ziare.com

 Articol citit de 1894 ori

Citeste si: