Citu a definitivat lista de ministri si incepe negocierile cu partidele. Cine ii ia locul la Finante

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 10:26
35270 citiri
Citu a definitivat lista de ministri si incepe negocierile cu partidele. Cine ii ia locul la Finante
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul desemnat, Florin Citu, a anuntat ca a definitivat lista de ministri cu care va merge in Parlament, precum si programul de guvernare.

Singura modificare in ceea ce priveste noul guvern este la Ministerul de Finante, unde in locul sau este propus deputatul PNL Lucian Heius.

"Am prezentat lista guvernamentala si programul de guvernare. La Ministerul Finantelor e propus deputatul Lucian Heius, este membru in Comisia pentru buget, finante si banci, e un om cu care am lucrat la mai multe amendamente, legi, stie ce inseamna finantele", a declarat Florin Citu.

Premierul desemnat a precizat ca isi doreste ca audierile si votul in Parlament sa aiba loc cat mai rapid.

"Azi depunem lista cu ministri si programul de guvernare in Parlament. Sper ca PSD sa nu tergiverseze si de aceasta data procedurile, sa avem cat mai rapid audierile si votul in Parlament", a subliniat Citu.

In ceea ce priveste programul de guvernare, Florin Citu a afirmat ca exista cateva modificari, in special la Transporturi si Sanatate.

"Sunt cateva modificari la programul de guvernare, la Transporturi si Sanatate in special. Veti vedea. La Transporturi a aparut situatia cu CFR Marfa, iar la Sanatate problemele coronavirusului", a adaugat premierul desemnat.

Totodata, PNL a decis azi formarea unei echipe de negociere in vederea inceperii discutiilor cu celelalte partide parlamentare pentru formarea unei majoritati.

"S-a luat decizia sa se formeze o echipa de negociere pentru formarea unei majoritati. Din ea voi face parte eu, domnul Ludovic Orban, prim-vicepresedintii partidului. Incepand de luni vom avea negocieri, vom stabili un calendar", a afirmat Florin Citu.

Intrebat cum va reusi sa convinga celelalte partide sa ii voteze guvernul, tinand cont de faptul ca in cadrul audierilor nu a reusit, primind aviz negativ, Florin Citu a raspuns: "Veti vedea in timpul negocierilor ce vom face. Daca spun de acum, nu cred ca mai au rost negocierile. Iar la audieri am convins tot ce nu era PSD. Am fost votat de toti parlamentarii care nu erau PSD. Ceialti au votat pentru investirea mea. Sa convingi PSD...e mai greu, dar vom incerca".

Totodata, Florin Citu a fost intrebat daca se considera o persoana antipatica pentru social-democrati, in special pentru fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Nu cred ca sunt antipatic, de fiecare data am avut argumente pentru ceea ce am spus", a raspuns premierul desemnat.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, la finalul consultarilor cu partidele parlamentare, ca il propune pe Florin Citu pentru functia de premier.

Seful statului a spus ca a luat aceasta decizie pentru ca Romania sa nu fie blocata politic si a precizat ca spera ca Florin Citu sa vina cat mai repede in fata Parlamentului cu noua echipa guvernamentala.

"Dupa consultari, am decis deja sa fac o desemnare, pentru a misca lucrurile in asa fel incat sa nu ne blocam politic. Am decis sa desemnez pentru pozitia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Citu, actualmente ministru al Finantelor Publice, care se va prezenta, sper, intr-un timp scurt in fata Parlamentului cu o echipa guvernamentala si cu un program de guvernare", a anuntat presedintele.

Amintim ca Ludovic Orban a renuntat marti sa fie premier desemnat, iar seful statului a acceptat aceasta depunere de mandat.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#guvern Florin Citu, #ministri Guvern Florin Citu , #premier