Florin Bodog ramane cu imunitate. Senatul a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a fostului ministru

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 18:49
8513 citiri
Florin Bodog ramane cu imunitate. Senatul a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a fostului ministru
Foto: Arhiva Facebook/Florian Bodog

Plenul Senatului a respins, luni, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog, in prezent senator PSD.

Au fost 30 de voturi pentru inceperea urmaririi penale si 82 impotriva.

Inaintea votului, Florian Bodog a sustinut in fata Comisiei Juridice a Senatului ca nu a fost niciodata chemat la audieri de catre organele de ancheta si ca solicitarea de urmarire penala asupra sa reprezinta de fapt o razbunare personala din partea unui functionar public.

"Faptul ca si prin instrumentarea prezentului dosar penal nr. 344/P/2019 se incearca doar discreditarea subsemnatului rezulta si din modalitatea in care s-a desfasurat ancheta. Practic, in trei saptamani s-au administrat toate probele si s-a si luat masura de a sesiza Senatul.

Cu toate ca in dosar se arata ca organele de urmarire penala s-ar fi sesizat din oficiu cu privire la savarsirea acestor infractiuni de catre subsemnatul, am convingerea ca, in realitate, este vorba de o razbunare personala din partea doamnei (...) - functionar public cu functie de conducere din cadrul Ministerului Satanatii, acesta fiind, de fapt, cea care a formulat sesizarea penala", le-a spus Florian Bodog deputatilor juristi, potrivit raportului intocmit de Comisia juridica a Senatului asupra solicitarii Parchetului de pe langa ICCJ, citat de Mediafax.

Biroul permanent al Senatului a decis includerea pe ordinea de zi a plenului de luni a solicitarii DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale pentru abuz in serviciu si fals intelectual in cazul fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, intr-un dosar legat de modul in care acesta a angajat o consiliera in perioada mandatului.

"Am decis sa punem (solicitarea DNA) pe ordinea de zi de astazi. In plen se va da un vot pe aceasta tema", a anuntat presedintele Senatului, Teodor Melescanu, dupa sedinta Biroului permanent de luni, citat de Agerpres.

Comisia Juridica din Senat a decis, saptamana trecuta, trimiterea unui raport catre BP pentru respingerea incuviintarii inceperii urmaririi penale in cazul Bodog, urmand ca propunerea sa fie votata in plen.

"Asta inseamna ca plenul, ca de fiecare data, este suveran pe aceasta cerere de efectuare a urmaririi penale, dar in Comisia Juridica nu a fost intrunit numarul de voturi pentru un raport favorabil. Titularul cererii de urmarire penala este plenul Senatului. Noi, in Comisia Juridica, vom intocmi un raport in care vom explica solicitarea Parchetului, apararea formata de domnul senator si faptul ca in urma votului au fost intrunite doar doua voturi pentru efectuarea urmaririi penale.

Raportul va fi depus zilele urmatoare, pentru a intra in urmatorul Birou Permanent, care probabil va fi luni", a spus senatorul PSD Robert Cazanciuc, seful Comisiei Juridice, pe 17 septembrie.

Senatorul Florian Bodog a fost audiat martea trecuta in Comisia Juridica.

El este acuzat de DNA pentru abuz in serviciu si fals intelectual, intr-un dosar legat de modul in care acesta a angajat o consiliera in perioada mandatului sau la Ministerul Sanatatii.

Legat de dosar, el a subliniat ca toti consilierii sai personali au prestat activitati pentru care au fost remunerati.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la inceputul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunitatii fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual.

Potrivit DNA, "in perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, demnitarul (care in prezent nu mai ocupa functia de ministru), desi cunostea ca persoana angajata in functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu si nu a prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului, ar fi atestat in mod nereal prezenta acesteia la locul de munca prin semnarea foilor colective de prezenta si nu a luat masuri pentru sanctionarea disciplinara".

Astfel, arata procurorii, consiliera ar fi obtinut drepturi salariale care nu i se cuveneau in cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul Ministerului Sanatatii.

Vezi si reactia lui Bodog la acuzatiile DNA: Toti consilierii mei au avut activitatea pe care eu le-am fixat-o

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Florian Bodog DNA Senat imunitate , #ministrul Sanatatii