Reactia oficiala a echipei din Romania amenintata cu depunctarea si retrogradarea de catre FIFA

Joi, 23 Mai 2019, ora 19:39
5077 citiri
Reactia oficiala a echipei din Romania amenintata cu depunctarea si retrogradarea de catre FIFA
Foto: panduriics.ro

Formatia Pandurii Targu Jiu a reactionat oficial dupa ce FIFA a transmis ca echipa risca depunctarea si, implicit, retrogradarea daca nu va achita pana la finalul lunii datoria catre doi fosti jucatori.

Gorjenii recunosc ca forul international are dreptate in decizia luata si fac un apel catre toata lumea pentru a fi ajutati cu bani, ei sustinand ca nu dispun de fondurile necesare pentru a stinge creanta.

Iata comunicatul celor de la Pandurii:

"Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu recunoaste justetea deciziilor Federatiei Internationale de Fotbal, emise de Camera de Solutionare a Litigiilor si Comitetul Disciplinar, conform prevederilor regulamentelor sportive si codului disciplinar al FIFA.

Citeste si O echipa din Romania a fost depunctata de FIFA si risca sa retrogradeze

In cauza sunt litigiile castigate la FIFA de catre fotbalistii profesionisti Gordan Bunoza si Nikola Vasiljevic, aflati sub contract cu clubul la data de 19.10.2016, cand Pandurii Tg. Jiu a intrat in procedura insolventei, sentinte pe care C.S. Pandurii Lignitul Tg. Jiu nu a putut sa le onoreze, sumele pe care jucatorii le au de incasat fiind foarte mari pentru situatia financiara cu care se confrunta clubul de la intrarea in insolventa.

Avand in vedere faptul ca, pentru semnarea acestor contracte cu jucatorii in anul 2016, membrii actionari si-au dat acordul asupra sumelor atribuite fiecarui contract, le solicitam public spijinul financiar pentru a onora sentintele FIFA si a evita depunctarea clubului pe alta linie decat cea sportiva.

Tinand cont de eforturile mari pe care actualii jucatori si angajatii clubului le fac pentru a mentine clubul in activitate, facem apel, de asemenea, la suporterii echipei, persoane juridice si fizice, asociatii, organizatii sindicale s.a, care pot sprijini clubul pentru a depasi acest moment si a preveni o retrogradare datorata asumarii fostelor administratii a unor contracte de acest gen.

Precizam ca termenul limita pentru evitarea sanctionarii echipei Pandurii Tg. Jiu este data de 30 mai 2019, ora 24,00. Este binevenit orice sprijin financiar, iar depunerile se pot face direct in casieria clubului, drept sume cu destinatie fixa, respectiv achitarea contractelor celor doi jucatori, conform Deciziilor FIFA.

Pandurii Tg. Jiu va asigura intrarea gratuita pe noul Stadionul Municipal din Tg. Jiu, pe tot parcursul sezonului competitional 2019 - 2020, tuturor celor ne vor sprijini pentru depasirea acestui moment de cumpana in istoria clubului", au transmis gorjenii.

Daca cei de la Pandurii vor fi depunctati cu 9 puncte, echipa va retrograda in Liga 3, in momentul de fata fiind prima peste linia "rosie" a clasamentului din divizia secunda, insa cu numai doua puncte in fata principalei urmaritoare.

De notat este si faptul ca Pandurii ar urma sa joace din sezonul urmator pe un stadion nou construit din bani publici in Targu Jiu.

M.D.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Pandurii depunctare FIFA, #FIFA depunctare echipa Romania, #Pandurii FIFA depunctare retrogradare , #stiri FIFA