Noul ministru al Transporturilor a mers cu trenul si a decis sa il dea afara pe seful CFR UPDATE

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 11:18
19688 citiri
Noul ministru al Transporturilor a mers cu trenul si a decis sa il dea afara pe seful CFR UPDATE
Foto: Ministerul Transporturilor

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, a mers, marti, cu trenul de la Bucuresti la Deva si a decis sa il dea afara pe directorul CFR, pentru ca garnitura respectiva a intarziat 55 de minute si l-au nemultumit si conditiile din vagoane, desi vorbim de un tren InterRegio.

Digi 24 relateaza ca ministrul a spus la coborarea in gara din Deva ca nu exista niciun motiv real pentru intarziere, avand in vedere ca nu e nici viscol si nici nu s-a prabusit terasamentul caii ferate.

Stroe este foarte nemultumit de "nonsalanta cu care sunt tratate problemele de pe calea ferata", iar conditiile oferite de CFR sunt departe de cele normale pentru secolul XXI.

"Nu se poate sa toleram lipsa de respect fata de cetateni. Eu nu voi mai tolera, toleranta este zero. (...) In legatura cu domnul Chiper, problemele cu intarzierile trenurile nu sunt, in primul rand, din cauza faptului ca materialul rulant este invechit. Sunt din cauza infrastructurii care provoaca aceste intarzieri.

De aceea, dansul astazi a fost demis. Nu pot sa inteleg cum, de exemplu, pe calea ferata Bucuresti - Constanta, in care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizata si care este cea mai moderna cale ferata din Romania, nu pot sa inteleg de ce intr-o zi frumoasa, cu 20 de grade afara, trenul trebuie sa intarzie zeci de minute", a declarat Felix Stroe, citat de Mediafax.

In plus, ministrul Transporturilor a promis ca va introduce "ordinea si disciplina" in CFR.

Directorul CFR SA este Marius Chiper, numit in aceasta functie in decembrie 2015, in mandatul Guvernului Ciolos.

UPDATE CFR anunta intr-un comunicat remis Ziare.com ca Marius Chiper si-a inaintat demisia din functia de director general interimar, din motive personale, presedintelui Consiliului de Administratie.

La randul sau, Ministerul Transporturilor anunta intr-un comunicat remis Ziare.com ca Felix Stroe "a decis schimbarea din functie a directorului general al CFR Infrastructura, Marius Marian Chiper".

Decizia a aparut ca urmare a analizei efectuate de catre ministru inca de la preluarea mandatului. In urma analizei activitatii a reiesit proasta administrare si gestionare a retelei de cale ferata, a intarzierilor nejustificate si neanuntate la timp calatorilor, dar si a situatiei din cadrul CFR Infrastructura, transmite CFR.

"Calea ferata trebuie revitalizata. Nu tolerez intarzierile nejustificate, proasta gestionare a infrastructurii CFR si lipsa de respect fata de calatori. Decizia schimbarii conducerii CFR Infrastructura vreau sa fie un prim semnal ca lucrurile nu mai pot continua in aceasta maniera.

Functionarii sunt in slujba cetatenilor si nu invers, acesta este un crez la care nu voi renunta. CFR era considerata, pe vremuri, a doua armata a tarii si as vrea sa ii readuc faima de odinioara", a declarat ministrul Felix Stroe, citat in comunicat.

Amintim ca acelasi ministru Stroe si-a exprimat, luni, nemultumirea si fata de modul de administrare si de intretinere a Garii de Nord. Iar decizia de azi survine dupa o alta hotarare de ieri a ministrului, care i-a demis pe seful Garii de Nord, Mihai Candea, si directorul Regionalei CF Bucuresti, Laurentiu Maraloi.

In cursul zilei de azi, ministrul Stroe va merge sa verifice stadiul lucrarilor la calea ferata de la Simeria (un proiect cu fonduri UE) si pe santierul autostrazii Deva-Lugoj.

Citeste mai multe despre noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Stroe demis director CFR, #Chiper demis CFR ministru Transporturi , #ministrul Transporturilor