Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Cine este Felix Stroe, propunerea de ministru al Transporturilor: Fost comandant de nave de razboi, are si cetatenia moldoveneasca

Cine este Felix Stroe, propunerea de ministru al Transporturilor: Fost comandant de nave de razboi, are si cetatenia moldoveneasca
Foto: Captura Youtube
Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, este fost comandant de nave de razboi, actualmente presedinte al Asociatiei Romane a Apei. El are dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, si conduce filiala PSD Constanta din 2015, dupa demisia lui Radu Mazare.

Felix Stroe s-a nascut pe data de 25 decembrie 1955, in localitatea Valea Teancului, judetul Buzau. Dupa ce a urmat cursurile Liceului "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzau, in perioada 1970-1974, Felix Stroe s-a inscris la Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta, pe care a absolvit-o ca sef de promotie in 1978.

De asemenea, intre 1985 si 1987 a urmat Academia de Inalte Studii Militare Bucuresti, Facultatea de comanda si stat major, absolvita cu media 9.45.
Iata si care sunt celelalte propuneri pentru inlocuirea ministrilor demisionari

In perioada 1978 - 1991 Felix Stroe a fost ofiter activ in cadrul Marinei Militare, cu stagii la toate esaloanele, din care cinci ani comandant pe nave de razboi.

Dupa 1991 si pana in anul 2000 a desfasurat activitati in domeniul privat, fiind actionar sau asociat si administrator la societati comerciale din domenii ca turism, comert, productie industriala, industrie alimentara si prestari de servicii.

Intre 2000 - 2003, Felix Stroe a fost viceprimar al municipiului Constanta, iar intre 2000 si 2013, consilier in cadrul Consiliului Local Municipal Constanta.

Incepand din aprilie 2003 pana in prezent, el conduce Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) Constanta.
De asemenea, intre 2008 - 2014 Felix Stroe a fost presedinte al Patronatului Roman al Apei si prim-vicepresedinte al Asociatiei Romane a Apei, iar din 2014 este presedinte al Asociatiei Romane a Apei.

Din vara lui 2015, Felix Stroe ocupa functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD Constanta. El a fost ales dupa ce fostul lider al social-democratilor constanteni, Radu Mazare, a demisionat din functie si din partid.

Felix Stroe a primit in anul 2010 titlul de Cetatean de onoare al municipiului Constanta, iar in anul 2011 pe cel de Cetatean de onoare al municipiului Komrat din Republica Moldova.

El este casatorit si are doi copii.

Citeste si:
Cine este Marius Nica, propus la Ministerul Fondurilor Europene: Apropiat al Rovanei Plumb, a mai detinut aceasta functieCine este Paul Stanescu, propus ministru al Dezvoltarii: Unul dintre cei mai influenti lideri din teritoriu ai PSD
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 15:41

 Articol citit de 6757 ori

Citeste si: