Sora lui Mark Zuckerberg nu prea crede ca Facebook este bun pentru societate

Duminica, 28 Octombrie 2018, ora 08:32
4700 citiri
Sora lui Mark Zuckerberg nu prea crede ca Facebook este bun pentru societate

In timp ce Mark Zuckerberg afirma cu fiecare ocazie ca misiunea Facebook este aceea de a conecta lumea, sora sa, Donna Zuckerberg, nu este foarte convinsa ca reteaua ar face mai mult bine decat rau.

"Aud vorbindu-se mult despre puterea tehnologiei de a conecta lumea si de a construi comunitati, insa atunci cand oameni cu interese similare sunt conectati, o parte dintre comunitatile consolidate vor fi inevitabil cele aduse impreuna de prejudiciile si de ura pe care le impartasesc", scrie Donna Zuckerberg intr-o carte recent publicata, numita Not All Dead White Men, potrivit Quartz.

In carte, sora fondatorului Facebook vorbeste despre cum membrii comunitatii pastilei rosii - concept preluat din Matrix de catre membri ai mai multor factiuni alt-right care cred, printre altele, ca societatea este oprimata de femei - folosesc texte din clasici, cum ar fi Aristotel, care credea ca femeia ii este inferioara barbatului, pentru a-si sustine opiniile sexiste virulente.

Asa cum poate fi intr-adevar si o forta a binelui, Donna Zukerberg, care are un doctorat in studii clasice obtinut la Universitatea Princeton si care este redactor-sef al revistei de literatura clasica Eidolon, arata ca social media conecteaza in acelasi timp astfel de misogini cu vederi violente si le permite grupurilor formate de acestia sa se extinda.

"Social media a ridicat misoginismul la un nivel complet nou de violenta si de virulenta", scrie ea.

Potrivit autoarei, ca anonimi in mediul online, oamenii pot raspandi ura fara sa suporte consecinte, iar retelele online pot contribui la consolidarea comunitatilor misogine, deoarece ii ajuta pe acesti oameni sa ajunga unul la altul.

Intr-o declaratie facuta pentru Quartz, Donna Zukerberg recunoaste ca si compania fratelui sau are un rol in raspandirea misoginismului pe internet, adaugand insa ca, dupa parerea ei, Facebook face totusi eforturi mai mari pentru combaterea fenomenului comparativ cu alte platforme.

Oricum, Donna Zuckerberg se asteapta ca acest tip de discurs care indeamna la ura sa ramana o parte a retelelor sociale, in pofida masurilor pe care companiile din domeniu le-ar putea lua.

"Chiar daca venim cu niste strategii sanatoase care sa contribuie substantial la eliminarea acestui discurs instigator la ura din mediul online, oamenii hotarati vor gasi mereu o cale", crede sora lui Mark Zuckerberg.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Donna Zuckerberg Facebook, #sora Mark Zuckerberg, #Facebook misoginism , #utilizatori
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Facebook nu este buna pentru societate??
Poza IonBr
IonBr
rank 5
Mă tem că sora Berg-ului ... nu ”crede” ca Facebook este bun pentru