Facebook renunta la proiectul maret al avionului solar

Miercuri, 27 Iunie 2018, ora 10:10
1878 citiri
Facebook renunta la proiectul maret al avionului solar
Foto: Arhiva Facebook/Mark Zuckerberg

Facebook a anuntat ca nu va mai dezvolta avionul care ar fi trebuit folosit pentru furnizarea conexiunii la Internet in zonele izolate.

Facebook, la fel ca Google, incearca sa extinda acoperirea Internetului la nivel mondial, pentru a aduce crestere propriilor afaceri. Ambele companii au in plan diverse strategii in acest sens.

Una dintre aceste strategii este reprezentata de drone sau chiar avioane care sa zboare suficient de jos si de mult pentru a transmite Internet in zonele care in mod normal nu au o conexiune stabila.

Din aceasta categorie facea parte si Aquila, un gigantic avion in forma de V, cu aripi foarte lungi si bazat pe energie solara. Facebook spera sa-l poata folosi ca un mijloc de furnizare a unei conexiunii la Internet.

Insa compania americana tocmai a anuntat ca renunta la dezvoltarea lui Aquila, la facilitatea dedicata special si la cele 16 joburi responsabile de intretinere si dezvoltare.

Avionul celor de la Facebook a devenit public in 2015 si a fost testat pentru prima oara in 2016. A fost un test esuat, care s-a incheiat cu o aterizare fortata si defectarea serioasa a avionului.

Citeste si Avionul solar al Facebook, care va furniza Internet in toata lumea, a zburat prima oara (Galerie foto & video)

Fara sa ofere foarte multe amanunte, cei de la Facebook s-au limitat in a declara ca s-a dovedit ca folosirea unui avion pentru Internet nu este practica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Facebook renunta avion solar , #Mark Zuckerberg