Facebook cere scuze public, dupa ce le-a sugerat utilizatorilor sa se uite la clipuri cu abuzuri asupra copiilor

Duminica, 18 Martie 2018, ora 08:07
3519 citiri
Facebook cere scuze public, dupa ce le-a sugerat utilizatorilor sa se uite la clipuri cu abuzuri asupra copiilor
Foto: Arhiva Pixabay

Motoarele de cautare ale Facebook au dat cateva sugestii ingrijoratoare zilele trecute atunci cand utilizatorii scriau "video cu" in casuta de cautare. Reteaua sociala le-a sugerat imagini video cu copii abuzati.

Facebook a fost fortat sa-si ceara scuze dupa ce, joi seara, timp de cateva ore, le-a sugerat utilizatorilor cautari bizare, vulgare si ingrijoratoare, potrivit The Guardian.

Sugestiile de cautare ale retelei sociale, care se presupune ca ofera in mod automat cei mai populari termeni de cautare introdusi de utilizatori, se pare ca s-au stricat in Marea Britanie si au inceput sa afiseze rezultate neplacute pentru cei care au tastat "video cu".

Mai multi utilizatori au postat exemple pe Twitter, site-ul propunand cautari obscene cu minori, in special cu fete. Alti internauti au raportat si ei rezultate similare in alte limbi.

Chiar si dupa ce termenii ofensivi au incetat sa fie afisati, utilizatorii au continuat sa raporteze sugestii ciudate, aparent departe de ceea ce Facebook ar oferi in mod normal, cum ar fi "videoclipuri si fotografii cu zodwa wabantu" (o celebritate din Africa de Sud) sau "cristiano ronaldo hala madrid".

Intr-o declaratie, Facebook si-a cerut scuze si a spus ca investigheaza problema: "De indata ce am devenit constienti de aceste sugestii ofensive, le-am eliminat. Previziunile de cautare pe Facebook sunt reprezentative pentru ceea ce oamenii ar putea cauta pe Facebook si nu reflecta neaparat continutul real al platformei".

"Nu permitem imagini cu continut sexual explicit si ne angajam sa indepartam orice astfel de continut de pe site-ul nostru", au mai transmis reprezentantii platformei.

Motoarele de cautare reprezinta o sursa obisnuita de ingrijorare pentru Silicon Valley. Google a infruntat in repetate randuri critici privind intrebarile pe care le propune pentru utilizatori, sugerand de-a lungul timpului inclusiv "sunt evreii rai?", "sunt femeile rele?" sau "sunt musulmanii rai?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Facebook cautari sugestii , #stiri Facebook