Facebook anunta ca a eliminat 5,4 miliarde de conturi false de la inceputul anului

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 23:02
2663 citiri
Facebook anunta ca a eliminat 5,4 miliarde de conturi false de la inceputul anului
Foto: Ziare.com

Facebook a transmis miercuri ca a eliminat 5,4 miliarde de conturi false de utilizatori de la inceputul anului, comparativ cu 2,1 miliarde in aceeasi perioada anul trecut.

In raportul sau bianual privind transparenta, gigantul retelelor de socializare explica faptul ca si-a "imbunatatit capacitatile de a detecta si bloca" crearea de conturi "false sau abuzive", pana in punctul de a impiedica milioane de tentative in fiecare zi.

Facebook da asigurari ca numai din ianuarie si pana in martie a eliminat 2,2 miliarde de conturi, un record.

"Din moment ce blocam tot mai multe conturi false inainte chiar ca ele sa fie create, avem tot mai putine de dezactivat, iar interventiile noastre s-au redus din primul trimestru", precizeaza compania.

Eliminarile de conturi au ramas totusi la niveluri foarte ridicate.

Dupa operatiuni de manipulare la alegerile americane din 2016, orchestrate in special din Rusia, Facebook si alte platforme de socializare au reactionat cu o serie de masuri adoptate treptat din 2018 pentru a lupta impotriva conturilor false si dezinformarii, atat in privinta continutului distribuit de utilizatori, cat si a reclamelor.

Reteaua de socializare dominanta si-a inmultit de asemenea eforturile, in special in materie de transparenta, pentru a restabili increderea in relatia cu utilizatorii sai, in special in privinta guvernelor care incearca sa exercite un control mai mare asupra aplicatiilor si datelor sale.

Raportul arata astfel ca autoritatile americane au formulat peste 50.000 de solicitari pentru a obtine date de la utilizatori de Facebook din ianuarie pana in iunie 2019, o cifra in crestere cu 23% comparativ cu semestrul precedent.

In majoritatea cazurilor, este vorba de solicitari legale, bazate pe decizii ale justitiei, dar poate fi vorba si de "urgente".

"Daca o solicitare ni se pare nejustificata sau prea extinsa, ne vom apara si o vom combate in instanta daca e nevoie. Nu furnizam acces prin usi din spate la informatiile oamenilor", insista Facebook.

In primul semestru, numarul cererilor de la guverne a crescut cu 16%, la peste 128.000 in total, cu India si Marea Britanie pe pozitiile a doua si a treia, urmate de Germania si Franta.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#conturi eliminate Faceboo , #utilizatori