Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Austria
A   A   A

Vicecancelarul austriac si-a anuntat demisia dupa aparitia unei inregistrari video compromitatoare

Vicecancelarul austriac si-a anuntat demisia dupa aparitia unei inregistrari video compromitatoare
Foto: Arhiva Hepta.ro
Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul formatiunii de extrema dreapta Partidul Libertatii (FPOe), care face parte din coalitia de guvernamant, si-a anuntat sambata demisia din functie in urma difuzarii unei inregistrari video compromitatoare in care Strache ofera contracte guvernamentale in schimbul sprijinului politic.

"I-am prezentat cancelarului Sebastian Kurz demisia mea din functia de vicecancelar si el a acceptat-o", a anuntat Strache, in varsta de 49 de ani, intr-o conferinta de presa la Viena. Strache se afla la guvernare alaturi de cancelarul conservator Sebastian Kurz din decembrie 2017.

Politicianul austriac a recunoscut ca a facut o greseala si a mentionat ca a decis sa renunte la postul de vicecancelar pentru a evita caderea guvernului format din partidul sau si Partidul Popular al lui Kurz.
Strache a mai anuntat ca va fi inlocuit de ministrul Transporturilor, Norbert Hofer.

Scandalul a izbucnit vineri seara, cand revista Der Spiegel si ziarul Suddeutsche Zeitung au difuzat o inregistrare video in care Strache pare sa ofere, in schimbul sustinerii politice, contracte in infrastructura unei femei care a pretins ca este o potentiala donatoare bogata din Rusia.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 18 Mai 2019, ora 14:05

 Articol citit de 4912 ori

Citeste si: