Un minor a luat patru ostatici intr-un bar langa Toulouse - UPDATE Ostaticii au fost eliberati, dupa aproape cinci ore

Marti, 07 Mai 2019, ora 22:51
5178 citiri
Un minor a luat patru ostatici intr-un bar langa Toulouse - UPDATE Ostaticii au fost eliberati, dupa aproape cinci ore
Foto: Facebook Police Nationale

Un tanar in varsta de 17 ani a luat, marti, ostatice patru femei, intr-un local de pariuri (PMU), la Blagnac, in apropiere de Toulouse, relateaza AFP.

"Suspectul este un tanar in varsta de 17 ani care retine ostatice patroana si angajate. El a tras in doua randuri in aer de la inceputul luarii de ostatici", potrivit unei surse apropiate situatiei.

"Nu exista vreo suspiciune de terorism", a declarat pentru AFP Primaria din Blagnac, care confirma ca este vorba numai despre ostatice.

UPDATE 1 Unul dintre ostatici a fost eliberat, in jurul orei 20:00 (21:00 ora Romaniei) afirma surse din cadrul fortelor de interventie, citate de Le Figaro. Ar fi vorba de o femeie de 30 de ani.

UPDATE 2 Si celelalte ostatice au fost eliberate, iar minorul a fost retinut, a declarat o sursa din politie pentru AFP.

Tanarul, in varsta de 17 ani, este cunoscut in legatura cu fapte de drept comun si a mai fost retinut in cadrul miscarii "vestelor galbene". El nu a facut nicio revendicare.

Interventia fortelor de ordine

"Barbatul ar fi declarat ca, daca intervine politia, va trage in fortele de ordine", potrivit unei surse apropiate dosarului.

"Fortele de ordine si pompierii salvatori prezenti la fata locului au stabilit un perimetru de securitate", a anuntat prefectura. Prefectul regiunii Occitanie, Etienne Guyot, "a preluat conducerea operatiunilor", a adaugat ea, intr-un comunicat.

Un angajat al unei agentiii de voiaj situate in apropierea barului, care a cerut protectia anonimatului, a declarat pentru AFP ca a auzit "patru focuri de arma" catre ora locala 16.20 (18.20, ora Romaniei), ora la care a inceput luarea de ostatici.

Aproximativ zece vehicule CRS si doua vehicule apartintnd pompierilor erau stationate in apropierea localului, situat pe maul Garonne, la intrarea in Blagnac, au constatat jurnalisti AFP.

Potrivit unei septuagenare care locuieste la aproximativ zece metri de acest local de pariuri, pompierii si SAMU au desfasurat targi in apropierea scenei.

Un Centru operational departamental (COD) a fost deschis, pentru a coordona actiunile diversilor actori care intervin pe teren, a precizat prefectura.

"Pe la (ora locala) 16.30, 16,45, ma aflam afara, cand un politist, inarmat cu o arma de mana, mi-a spus sa intru, pentru ca exista o luare de ostatici", a declarat pentru AFP alt angajat al agentiei de voiaj, Jean-Baptiste Boutie.

Politistii au evacuat, apoi, aproximativ 40 de salariati ai acestei agentii.

Foarte frecventat, acest bar in care se fac pariuri este detinut de aproximativ 40 de ani catre acelasi proprietar, a precizat primaria.

Prefectura a dat consemne de securitate riveranilor si a indemnat sa nu se difuzeze "zvonuri false".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#luare ostatici local Toulouse , #Franta
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5