Un artist rus si prietena sa, arestati preventiv dupa ce au difuzat filmuletul sexual care l-a scos din cursa pe Benjamin Griveaux

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 17:15
8553 citiri
Un artist rus si prietena sa, arestati preventiv dupa ce au difuzat filmuletul sexual care l-a scos din cursa pe Benjamin Griveaux
Foto: Facebook / I AM Love Gallery

Artistul rus Piotr Pavlenski (foto) si prietena sa au fost plasati in arest preventiv in cadrul anchetei cu privire la difuzarea unor filmulete cu caracter sexual care l-au scos din cursa electorala pentru primaria Parisului pe Benjamin Griveaux, candidat din partea partidului presedintelui Emmanuel Macron, informeaza duminica AFP, citand surse de pe langa Parchetul din Paris.

Ambii se afla in arest preventiv pentru "atingere adusa la intimitatea vietii private" si "difuzarea fara acordul persoanei a unor imagini cu caracter sexual" in cadrul anchetei deschise sambata in urma plangerii depuse impotriva lui Pavlenski de catre Griveaux.

Piotr Pavlenski, in varsta de 35 de ani, a fost plasat in custodia politiei sambata dupa-amiaza intr-un alt caz legat de violenta comisa in seara zilei de 31 decembrie. Aceasta masura a fost suspendata duminica, cand artistul rus a fost plasat in arest preventiv pentru a fi interogat in cazul lui Griveaux. Durata totala a acestor arestari preventive nu poate depasi 48 de ore, adica pana luni dupa-amiaza.

Prietena sa, Alexandra de Taddeo, de 29 de ani, a fost si ea plasata in arest preventiv sambata seara in cazul Griveaux. Potrivit unei surse apropiate dosarului, ea a fost cea care la inceput a fost destinatara filmuletelor incriminate.

Citeste mai multe despre: Candidatul lui Macron la Primaria Parisului s-a retras din cursa, dupa o inregistrare cu caracter sexual.

Refugiat politic in Franta din 2017 si condamnat in 2019 pentru ca a incendiat cu doi ani inainte o sucursala a Bancii Frantei din Paris in cursul unei "reprezentatii artistice", Pavlenski a afirmat vineri ca se afla la originea postarii filmuletelor respective. El a spus ca voia sa denunte ipocrizia lui Benjamin Griveaux, despre care a spus ca "si-a folosit familia" si a facut "propaganda valorilor familiei traditionale".

Aceasta explicatie este "grotesca", a reactionat sambata seara avocatul lui Griveaux, Richard Malka. "Rareori mi-a fost dat sa vad o personalitate mai cinica", a spus el intr-o interventie la canalul de televiziune LCI.

"In mod clar, nu cred deloc ca a actionat singur", a adaugat el, fara a oferi mai multe informatii, facand referire la ancheta de urmarire penala.

Retragerea lui Benjamin Griveaux a provocat o unda de soc la nivel politic in Franta si a constrans partidul presedintelui prezidential sa-i caute de urgenta acestuia un succesor care sa candideze la functia de primar al capitalei franceze la alegerile municipale din martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#artist rus arestat candidat Paris, #candidat primaria Paris renunta video sexual , #Franta