MAE anunta cati turisti romani au fost transportati de pe insula greceasca Samothrakis. Programul curselor de joi

Joi, 15 August 2019, ora 11:41
3425 citiri
MAE anunta cati turisti romani au fost transportati de pe insula greceasca Samothrakis. Programul curselor de joi
Foto: Twitter/MAE Romania

Noi curse sunt anuntate, joi, pentru transportarea turistilor blocati pe insula Samothrakis din Grecia.

Ministerul roman de Externe a anuntat ca 100 de romani au fost deja transferati, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Navele de transport isi vor continua programul de functionare, conform urmatorului grafic estimativ comunicat de autoritatile locale:

  • Nava Zephiros, pentru pasageri cu plecare estimata la ora 11:00;
  • Nava Andrus Jet pentru pasageri si autoturisme si nava Anax pentru autoturisme vor continua sa circule si joi, orele de plecare urmand a fi comunicate pe parcursul zilei.

"In cursul zilei de 14 august 2019 (miercuri - n.red.) au fost efectuate sase curse de transfer dinspre insula Samothraki, dintre care doua exclusiv pentru autoturisme. Consulul General al Romaniei la Salonic aflat in portul Alexandroupoli din data de 14 august a asistat pe parcursul noptii la desfasurarea demersurilor de evacuare a cetatenilor romani dinspre insula Samothraki, fiind singurul diplomat strain prezent in port.

Conform datelor estimative comunicate de diplomatul roman, precizam ca un numar de 25 autovehicule si aproximativ 100 cetateni romani au fost transferati, pana la acest moment, pe partea continentala a Republicii Elene, familiile cu copii si persoanele cu dizabilitati avand prioritate la imbarcare", anunta MAE.

Insa romanii de acolo au sustinut ca a fost haos in timpul acestor curse. Biletele s-au epuizat repede, fiind foarte putine locuri, iar grecii ar fi avut prioritate. In plus, unii romani si-au trimis masinile pe continent, dar ei au ramas in continuare pe insula, potrivit StirileProTV.ro.

Autoritatile romane, in permanenta legatura cu cele elene

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca este, in continuare, in contact cu autoritatile elene si depune demersuri atat la nivel diplomatic cat si consular pentru solutionarea in cel mai scurt timp a situatiei si evacuarea tuturor cetatenilor romani aflati in zona portului de pe insula Samothrakis din Republica Elena.

Consulul General al Romaniei la Salonic se afla in Portul Alexandroupolis inca de miercuri, la ora locala 15,30 pentru a acorda asistenta consulara, in caz de necesitate. Diplomatul roman va ramane in zona pana la finalizarea demersurilor de evacuare a tuturor cetatenilor romani aflati in zona portului.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei al Salonic, mentine in permanenta legatura cu cetatenii romani aflati pe insula si urmareste indeaproape demersurile de evacuare a acestora.

MAE reaminteste cetatenilor romani ca pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +30 210 6728879 si +30 210 6744544, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii: +30 6978996222.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#curse insula Samothrakis, #romani blocati insula Samothrakis, #romani insula Samothrakis , #Grecia