Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Marea Britanie
A   A   A

The Independent: Carnea de cal gasita in supermarketurile britanice ar putea fi de magar

The Independent: Carnea de cal gasita in supermarketurile britanice ar putea fi de magar
Carnea de cal, etichetata drept carne de vita, gasita in supermarketurile din Marea Britanie ar putea fi de magar.

Presa straina scrie ca legea care a interzis accesul carutelor tractate de cai pe drumurile publice din Romania, i-ar fi determinat pe posesorii de cabaline sa-si dea animalele la sacrificat in abatoare.

Legea, care a fost introdusa in urma cu sase ani, dar a fost aplicata abia de curand, interzice si circulatia atelajelor trase de magari pe drumurile publice, scrie The Independent.

Conform sursei citate, acest fapt ar fi generat speculatii in randul autoritatilor franceze, care sustin ca produsele din carne de cal ar putea fi, de fapt, din carne de magar. "Caii au fost interzisi de pe drumurile din Romania, iar milioane de animale au duse la abator", a spus vicepresedintele comisiei de agricultura din Parlamentul European, Jose Bove.
Scandalul carnii de cal din semipreparatele congelate de la Findus a izbucnit saptamana trecuta, cand autoritatile din Marea Britanie au demarat mai multe controale si, implicit, mai multe teste care sa dezvaluie originea carnii din produse.

Initial, problema a fost pusa in carca francezilor, care ar fi important carnea de la un furnizor din Cipru ce aducea carne de la abatoarele din Romania.
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2013, ora 10:47
 Autor:Ionela Samoila

 Articol citit de 5658 ori

Citeste si: