Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Grecia
A   A   A

Situatia este critica pe insula Evia din cauza incendiilor. Grecia a cerut ajutor altor tari (Video&Foto)

Situatia este critica pe insula Evia din cauza incendiilor. Grecia a cerut ajutor altor tari (Video&Foto)
Foto: captura Twitter
Pompierii greci incercau, miercuri, sa controleze incendiul de proportii declansat in insula Evia, la nord-est de Atena, care a mistuit mari zone de vegetatie din rezervatia Natura 2000, fara sa provoace victime.

Autoritatile au dispus evacuarea preventiva a patru localitati si a unei manastiri si, desi flacarile au ajuns pana in satul Makrimallis, se pare ca pagubele s-au limitat la cateva soproane si masini, relateaza EFE.

Imaginile prin satelit oferite de sistemul european de monitorizare Copernic arata ca perimetrul incendiului depaseste 11 kilometri, avand in vedere ca fumul gros a impiedicat pana acum sa se vada clar amploarea suprafetei afectate.

Potrivit pompierilor, principalele focare active sunt in jurul satului Makrimallis si manastirii aflate in apropierea padurilor.
Un pompier voluntar a suferit mici arsuri la mana si a fost dus la spitalul din zona. In regiunea afectata opereaza in total 227 de pompieri sustinuti de 75 mijloace terestre si 11 aeriene, inclusiv doua avioane venite din Italia.

Grecia a solicitat, miercuri, ajutor prin intermediul Mecanismului European de Protectie Civila si a primit oferte din Italia si Croatia. Au fost probleme in privinta trimiterii de aeronave croate, iar Protectia Civila a cerut asistenta Spaniei care a raspuns favorabil.

Reprezentantii pompierilor si autoritatile locale au declarat mass-media ca slabirea in intensitate a vantului a ajutat la operatiunile de stingere a flacarilor, desi dupa amiaza se asteapta sa sufle din nou cu putere.
Activitatea de stingere a flacarilor a fost ingreunata de valul de caldura si de lipsa de vizibilitate ca urmare a fumului dens, care a ajuns pana la Atena, aflata la aproximativ 70 de km distanta.

Dupa evacuarea localitatilor Makrimallis, Kontodespoti, Stavros si Platania, flacarile s-au indreptat in directia satului Psahna, care a fost insa salvat de interventia prompta a pompierilor.

More than one thousand firefighters in Greece battled flames, the largest of which burned through a nature reserve on the island of Evia, causing villages and a monastery to evacuate. 56 forest fires broke out in the country in a 24-hour period. https://t.co/8lG3r5WNzW pic.twitter.com/6NdUEs0K4t- ABC News (@ABC) August 13, 2019
Wildfire rages on Greek island Evia, smoke reaches Athens https://t.co/uJMZQhKqiZ pic.twitter.com/XAE6tuTb4L- Reuters Top News (@Reuters) August 13, 2019

Hundreds of firefighters are battling three wildfires in Greece, where two villages were being evacuated as the largest blaze burned a thickly forested nature reserve on the island of Evia north of Athens.pic.twitter.com/9ptjIeKp2x https://t.co/Vgar25f8ME- Atlantide (@Atlantide4world) August 13, 2019

Greece's island of Evia massive fire forces mass evacuations https://t.co/8uzmTQtwV4 pic.twitter.com/oApxfOamDi- The Globe and Mail (@globeandmail) August 14, 2019

MAJOR fires in Evia, Greece today, August 13th! Report: @Meteoclub pic.twitter.com/1iQsv0GEdr- severe-weather.EU (@severeweatherEU) August 13, 2019
#Greece battles wildfire on #Evia island.#Forestfires #Natura2000 pic.twitter.com/IeGvVue50d- Ianis G. Matsoukas PhD (@thisisianis) August 13, 2019
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 14 August 2019, ora 15:50

 Articol citit de 5688 ori

Citeste si: