Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Europa politica
A   A   A

PE a adoptat o rezolutie in favoarea promovarii femeilor. Apoi a numit 3 barbati in functii de conducere la nivelul UE

PE a adoptat o rezolutie in favoarea promovarii femeilor. Apoi a numit 3 barbati in functii de conducere la nivelul UE
Foto: Arhiva Ziare.com
Parlamentul European a aprobat, joi, numirea a trei barbati in functii inalte din domenii economice si bancare dupa ce, in prealabil, a emis o rezolutie in care se face apel la nominalizarea femeilor pentru functii de conducere.

Europarlamentarii au adoptat o rezolutie in care se solicita un plan de actiune in vederea atingerii unui echilibru de gen in fruntea principalelor institutii europene. Urmatoarele puncte pe agenda au fost unele in care s-au votat nominalizatii pentru conducerea unor institutii europene.

Posturile si persoanele votate sunt:

Philip Lane, pentru postul de economist sef al BCE. El ar urma sa se alature conducerii executive a bancii imediat dupa aprobarea nominalizarii de catre Consiliul UE.
Jose Manuel Campa, in prezent la Banca Santander, ar urma sa devina presedinte al Autoritatii Bancare Europene (EBA).

Sebastiano Laviola, atasatul economic al Italiei la Bruxelles, a fost ales pentru sefia Single Resolution Board (SRB), agentia care va gestiona eventuale falimente bancare in zona euro si care este responsabila si cu adoptarea de masuri preventive in domeniu.

Citeste mai multe despre Parlamentul European a adoptat o rezolutie in favoarea promovarii femeilor. Apoi a numit 3 barbati in functii de conducere la nivel UE pe Curs de Guvernare
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Martie 2019, ora 16:37

 Articol citit de 1008 ori

Citeste si: