Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Grecia
A   A   A

Nou avertisment de la MAE pentru romanii care se duc in Grecia

Nou avertisment de la MAE pentru romanii care se duc in Grecia
Foto: Arhiva Pixabay
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o noua atentionare de calatorie pentru Grecia, unde exista risc ridicat de incendii de vegetatie.

Este vizata insula Rhodos, potrivit unui comunicat de presa al MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani, care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena, ca Secretariatul General de Protectie Civila avertizeaza ca exista un risc ridicat de incendiu de vegetatie (grad 4 din 5) in data de 12.07.2019, pe fondul vantului si al temperaturilor ridicate pentru insula Rhodos.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta", transmite ministerul.
Romanii care se afla intr-o situatie de urgenta pot suna si la Ambasada Romaniei in Republica Elena +30 6978996222 si Consulatul General al Romaniei la Salonic +306906479076.

Totodata, MAE recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Amintim ca MAE a transmis si joi o atentionare de calatorie pentru Grecia, intrucat in zona orasului Salonic este cod rosu de furtuni si ploi torentiale pana azi.

Iata amanunte - Furtuna ucigasa din Grecia nu se da dusa. E cod rosu la Salonic, alta zona turistica
Facebook ShareTweet
 Vineri, 12 Iulie 2019, ora 14:02

 Articol citit de 2812 ori

Citeste si: