Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Germania
A   A   A

Nemtii au inaugurat un monument in memoria soldatilor romani ucisi in Primul Razboi Mondial (Video)

Nemtii au inaugurat un monument in memoria soldatilor romani ucisi in Primul Razboi Mondial (Video)
Foto: captura video MApN
Marti a fost inaugurat Monumentul eroilor romani din Primul Razboi Mondial in orasul Worms din Germania, in cimitirul Auf Der Hochimer Hohe. Ministerul Apararii Nationale a transmis imagini video de la eveniment.

Potrivit unui comunicat de presa remis joi Ziare.com, evenimentul a cuprins o ceremonie militara si religioasa de sfintire a monumentului si rostirea solemna a numelor celor 168 de militari romani care si-au pierdut viata in lagarul de prizonieri care a functionat in aceasta localitate, in timpul Primului Razboi Mondial.

La ceremonie au participat primarul orasului Worms, Michael Kissel, si secretarul de stat Nicolae Nasta.

"Constructia monumentului a fost finantata de Ministerul Apararii Nationale, prin Oficiul National pentru Cultul Eroilor, si realizata cu sprijinul Primariei orasului Worms. Finalizarea acestui proiect a creat cadrul pentru organizarea unor manifestari comemorative pentru cinstirea memoriei militarilor romani cazuti pe teritoriul Germaniei", potrivit sursei citate.


La finalul ceremoniei, participantii au depus coroane si jerbe de flori la monument.

Comunicatul mai precizeaza ca evenimentul se inscrie in seria manifestarilor organizate de statul roman pentru marcarea Centenarului Primului Razboi Mondial, conflict armat la finalul caruia, poporul roman a realizat proiectul de uniune nationala - Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

A.D.
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Octombrie 2018, ora 17:02

 Articol citit de 4166 ori

Citeste si: