Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Franta
A   A   A

Naval Group a lansat un nou submarin de ultima generatie pentru Marina Franceza

Naval Group a lansat un nou submarin de ultima generatie pentru Marina Franceza
Foto: Naval Group
Naval Group, liderul european in constructia de nave militare si castigatorul licitatiei pentru corvetele Fortelor Navale Romane, a lansat vineri, la Cherbourg, cel mai recent submarin nuclear din clasa Barracuda, denumit Suffren. Ceremonia s-a desfasurat in prezenta presedintelui Frantei, Emmanuel Macron.

Suffren este primul dintr-o serie de sase submarine nucleare de atac (SNA) de ultima generatie.

In Romania, Naval Group, in asociere cu Santierul Naval Constanta, a castigat licitatia organizata de Ministerul Apararii Nationale pentru a livra Marinei Militare Romane patru corvete echipate cu tehnologie si armament de ultima generatie.

Oferta Naval Group si SNC a fost declarata castigatoare dupa ce specialistii MApN au ajuns la concluzia ca firma franceza si cea din Romania ofera cea mai inalta tehnologie navala la cel mai competitiv pret.
Contractul, care include si modernizarea fregatelor Regina Maria si Regele Ferdinand, urmeaza sa fie semnat in urmatoarele 2-3 luni. Perioada de livrare a acestor corvete este de sapte ani de zile, in timp ce prima corveta ar urma sa fie livrata in trei ani de la semnarea contractului.

Avand ca actionar majoritar statul francez, Naval Group este lider european in constructia de nave militare si unul dintre putinii constructori la nivel mondial de portavioane si submarine nucleare, spre deosebire de competitorii sai din Romania care produc nave civile.

Corveta Gowind 2500 cu care Naval Group si SNC s-au situat pe primul loc in evaluarile specialistilor MApN ofera performante unice, intre care detectia tintelor pe distante lungi, o stabilitate superioara, operabilitate optimizata pentru conditii extreme de vreme, fiind echipata cu sisteme performante de aparare anti-aeriana, la suprafata si anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei SetisĀ®.
Recent, Olanda si Belgia au ales tot oferta Naval Group in cadrul unei licitatii privind livrarea a 12 vanatoare de mine, desi la licitatie participase si firma olandeza Damen.

Naval Group a fost ales si de Australia pentru a construi o flota noua de 12 submarine de atac ultramoderne menite sa contracareze amenintarile din Pacific si Oceanul Indian.French President Emmanuel Macron unveils France's $10 billion nuclear-powered 'Barracuda' submarine https://t.co/enGiciiBNn pic.twitter.com/Gyu3WmKeGV- Reuters Top News (@Reuters) July 12, 2019
Facebook ShareTweet
 Vineri, 12 Iulie 2019, ora 15:24
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 5052 ori

Citeste si: