Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Comisia Europeana
A   A   A

Manfred Weber ii cere lui Dancila sa renunte la comisarul interimar

Manfred Weber ii cere lui Dancila sa renunte la comisarul interimar
Foto: Arhiva Ziare.com
Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, cere Guvernului Romaniei sa nu mai propuna un comisar european interimar pentru doar cateva saptamani, in locul Corinei Cretu.

Solicitarea vine in contextul in care Estonia a renuntat la postul de comisar european interimar.

"Salutam decizia guvernului estonian de a nu propune comisar european interimar pentru restul de mandat, evitand astfel irosirea inacceptabila a banilor contribuabililor. Acum cerem guvernului roman sa procedeze la fel. Procesul de aprobare trebuie oprit", a scris Manfred Weber, marti, pe Twitter.

We welcome the Estonian government's decision to not present an interim Commissioner for the remainder of the mandate, avoiding an unacceptable waste of taxpayers' money. We now call on the Romanian government to do the same. The approval process @Europarl_EN should be stopped.- Manfred Weber (@ManfredWeber) September 10, 2019
Romania si Estonia i-au propus pentru functiile de comisari europeni interimari pe Kadri Simon si Ioan Mircea Pascu, dupa ce Corina Cretu si Andrus Ansip (Estonia) au fost alesi europarlamentari.

Andrus Ansip a detinut portofoliul Pietei Unice Digitale, iar Corina Cretu pe cel al Politicilor de Coeziune.

Juncker il primeste pe Ioan Mircea Pascu in Comisia Europeana, dar nu ii da portofoliul Corinei Cretu si nici altceva de facut

Amintim ca presedintele Comisiei CONT Monica Hohlmeier i-a transmis, saptamana trecuta, o scrisoare presedintelui PE David Sassoli in care ii transmite ca nu ar trebui sa accepte numirea celor doi comisari interimari.

Monica Hohlmeier preciza ca a avea comisari europeni interimari pentru o perioada atat de scurta ar implica costuri de un milion euro pentru fiecare comisar.
Pe 12 iulie, Jean-Claude Juncker a transmis ca propunerile de comisari europeni interimari, Ioan Mircea Pascu si Kadri Simson, competente pentru a ocupa acest post, nu vor avea alocate portofolii specifice in Executivul european.

Pe 8 iulie, Consiliul Uniunii Europene a respins propunerea lui Jean-Claude Juncker de a transfera unor comisari in functie atributiile Corinei Cretu si lui Andrus Ansip, dupa ce acestia au preluat mandate de eurodeputati.

Presedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen va prezenta marti componenta Colegiului comisarilor europeni.
Facebook ShareTweet
 Marti, 10 Septembrie 2019, ora 13:17
 Autor:Redactia Ziare.com

 Articol citit de 2865 ori

Citeste si: