MAE avertizeaza asupra riscului de proteste la Chisinau

Marti, 11 Iunie 2019, ora 21:20
3026 citiri
MAE avertizeaza asupra riscului de proteste la Chisinau
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca pe teritoriul Republicii Moldova ca exista posibilitatea aparitiei unor manifestatii publice de protest, in principal in municipiul Chisinau.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomanda:

* evitarea multimilor publice, in special a demonstratiilor si actiunilor de protest;

* respectarea instructiunilor primite din partea institutiilor de asigurare a ordinii publice;

http://cahul.mae.rohttp://cahul.mae.ro

* urmarirea mass-mediei locale pentru a afla care sunt zonele in care se desfasoara actiuni de protest, pentru a le putea evita.

Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie telefoanele de permanenta ale: Ambasadei Romaniei la Chisinau +373 68 33 63 63, Consulatului General al Romaniei la Cahul +373 60 20 09 25 si Consulatului General al Romaniei la Balti +373 68 19 50 06.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet: http://chisinau.mae.ro, http://balti.mae.ro,, www.consularprotection.eu si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".

La Chisinau, un nou guvern fost investit la data de 8 iunie, atunci cand Parlamentul format din majoritatea ACUM-PSRM a votat-o pe Maia Sandu in functia de premier, iar aceasta a depus juramantul.

In acelasi timp, insa, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional decretul de numire in functie, iar fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC in functia de presedinte interimar, acesta anuntand ca dizolva Parlamentul si vor avea loc alegeri anticipate pe 6 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#MAE Chisinau proteste , #Moldova