Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Liderul dreptei franceze sustine ca o jurnalista a fost ucisa in Romania, probabil intr-o confuzie cu Bulgaria

Liderul dreptei franceze sustine ca o jurnalista a fost ucisa in Romania, probabil intr-o confuzie cu Bulgaria
Foto: Arhiva Hepta.ro
Liderul partidului francez de dreapta Republicanii, Laurent Wauquiez, si-a manifestat surprinderea fata de tacerea autoritatilor franceze cu privire la ceea ce el a numit asasinarea unei jurnaliste in Romania, fapt care in realitate nu s-a intamplat, politicianul francez confundand aparent Romania cu Bulgaria sau Slovacia in declaratia sa ce s-a dorit a fi in primul rand un atac la adresa presedintelui Emmanuel Macron.

Invitat miercuri la postul France Inter, liderul dreptei franceze s-a enervat dupa ce i-a fost adresata o intrebare despre premierul ungar Viktor Orban.

"Exista astazi in Europa un anumit numar de tari care pun o problema asupra functionarii democratiei. Si sunt uimit sa vad uneori indignarea selectiva de care, de altfel, dam dovada in aceasta dimineata, punandu-ne toate tunurile pe Ungaria (...) Dar de Romania nu ma intrebati. Una dintre colegele voastre (jurnaliste - n.red) a fost ucisa in Romania, tara condusa de socialisti", a afirmat Laurent Wauquiez.
Iar "in Romania aveti un guvern care este sustinut de Emmanuel Macron", mai crede liderul partidului Republicanii, citat de 20minutes.fr.

El afirmase saptamana trecuta acelasi lucru intr-un interviu acordat postului BFMTV, de asemenea intr-o declaratie critica la adresa lui Macron si in care il atentiona pe reporter sa nu faca din Viktor Orban "tapul ispasitor" in ce priveste democratia si libertatea presei.

"Aveti in Romania un guvern care este sustinut de Emmanuel Macron si unde a fost asasinata o jurnalista, ceea ce pune o mare problema pentru libertatea presei", a pretins atunci Laurent Wauquiez.

O informatie de fapt falsa, dupa cum constata si presa franceza, care se intreaba daca nu cumva el a facut o confuzie cu Bulgaria, unde jurnalista de investigatii Victoria Marinova a fost asasinata luna trecuta, sau eventual cu Slovacia, desi acolo un jurnalist a fost cel ucis, Jan Kuciak, asasinat in februarie impreuna cu iubita sa, dupa ce investigase legaturi dintre mafia italiana si politicieni locali.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 13:12

 Articol citit de 2805 ori

Citeste si: