Italienii ramasi fara bani au inceput sa jefuiasca organizat magazine. Mafia vrea sa preia controlul in sudul tarii

Marti, 31 Martie 2020, ora 10:39
138936 citiri
Italienii ramasi fara bani au inceput sa jefuiasca organizat magazine. Mafia vrea sa preia controlul in sudul tarii
Foto: Arhiva Pixabay

Situatia se agraveaza de la o zi la alta in sudul Italiei, tara cea mai afectata de pandemia de coronavirus. Politia a fost trimisa sa pazeasca supermarketurile si magazinele din Palermo - cele care au mai ramas deschise -, pentru ca oamenii au ramas fara bani si au inceput sa fure, ca sa poata manca ceva.

Totodata, Guvernul italian se teme sa nu piarda controlul in sud - Mezzogiorno -, regiune subdezvoltata, care a ramas mult in spatele nordului instarit, scrie Bloomberg.

Astfel, politistii au fost trimisi pe strazile capitalei Siciliei, Palermo, pentru ca bandele folosesc social media pentru a coordona atacuri la magazine. Cel putin un grup de rezidenti suparati a refuzat sa-si plateasca cumparaturile. Grupul privat Facebook Revolution, care are aproximativ 2.600 de membri, ii indeamna pe altii sa faca la fel, potrivit La Repubblica.

Pentru asemenea actiuni sunt folosite si alte social media sau aplicatii, precum WhatsApp.

O companie care opera un feribot a oprit serviciul catre insula, inclusiv aprovizionarea cu alimente si medicamente. Pe masura ce statul italian e din ce in ce mai coplesit de pandemie, oficialii sunt acum ingrijorati ca Mafia va prelua controlul in regiune.

Astfel, prevenirea revoltelor si jafurilor din magazine a devenit prioritara pentru Guvern.

"Trebuie sa actionam rapid, mai mult decat rapid. Suferinta oamenilor se poate transforma repede in violenta", a spus primarul din Palermo, Leoluca Orlando.

In Sud, "multi oameni traiesc de pe o zi pe alta, cu joburi de cateva ore, cum ar fi descarcarea camioanelor in piete. Acesti oameni au acum probleme", a declarat si Stefano Paoloni, un lider de sindicat din Politie.

In timp ce Italia intra in a patra saptamana de izolare nationala, ministrul Sanatatii, Roberto Speranza, a anuntat ca va prelungi carantina pana la Paste, cel putin.

De asemenea, premierul Giuseppe Conte lucreaza si la un nou pachet de stimulare a economiei, pentru jumatatea lunii aprilie, in valoare de cel putin 30 de miliarde de euro (33 de miliarde de dolari).

Giuseppe Provenzano, membru in Cabinetul lui Conte si cel care se ocupa de sudul tarii, a declarat ca ar trebui sa fie directionati bani si in "economia ilegala". In caz contrar, Mafia ar putea sa intervina pentru a oferi asistenta celor care au nevoie, umpland golul lasat de stat.

Guvernul trebuie sa actioneze "imediat si fara ezitare", a declarat Graziano Delrio, liderul parlamentarilor din camera inferioara. Roma trebuie "sa faca tot ce este necesar pentru nevoile esentiale ale familiilor", a spus el intr-un interviu.

In Italia s-au inregistrat, pana acum, cel putin 11.000 de morti cauzate de COVID-19. Numarul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a trecut de 100.000.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza COVID-19

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#magazine jefuite sud Italia, #sudul Italiei coronavirus, #pandemie coronavirus Italia , #Italia
Comentarii