Franta isi repatriaza cetatenii din Wuhan. Ce se va intampla cu acestia

Luni, 27 Ianuarie 2020, ora 07:17
3663 citiri
Franta isi repatriaza cetatenii din Wuhan. Ce se va intampla cu acestia
Foto: Arhiva Pixabay

Franta va organiza o operatiune de "repatriere pe cale aeriana directa" a cetatenilor sai aflati in regiunea chineza Wuhan, unde s-a declansat epidemia cu noul coronavirus, a anuntat duminica ministrul francez al sanatatii, Agncs Buzyn.

Iata un ghid pentru identificarea infectarii cu coronavirus: cum a aparut si cum se manifesta virusul ucigas din China

Aceasta repatriere se va face cu acordul autoritatilor chineze si sub supravegherea unei echipe medicale, relateaza France Presse. Dupa sosirea in Franta, persoanele repatriate vor ramane in carantina, intr-un loc inca neprecizat, timp de 14 zile, perioada de incubatie a virusului.

Ministrul francez al sanatatii a estimat ca numarul persoanelor repatriate in cadrul acestei operatiuni poate varia de la cateva zeci la cateva sute. Ea a precizat ca responsabilii consulari aflati la fata locului incearca sa stabileasca numarul francezilor care doresc sa revina in tara, insa unii ar putea fi reticenti sa se reintoarca in Franta din cauza perioadei de carantina pe care vor trebui sa o respecte.

Franta este prima tara europeana unde a fost semnalata prezenta noului coronavirus, pana in prezent fiind confirmate trei cazuri, doua la Paris si unul la Bordeaux, in toate aceste trei situatii fiind vorba despre persoane care au revenit recent din China si au fost in regiunea Wuhan.

Iata si harta pe care poate fi urmarita raspandirea virusului ucigas din China

Noul coronavirus, denumit 2019-nCoV, a contaminat pana in prezent in China aproape 2.000 de persoane, din care 56 au murit, conform ultimului bilant. Alte cinci tari din Asia au confirmat de asemenea cazuri de infectare, iar un al doilea caz a fost confirmat in Statele Unite. Un caz suspect a fost detectat in premiera si in Canada. Epidemia a ajuns deja in Europa si in Australia, in pofida masurilor luate de autoritati pentru a incerca sa limiteze propagarea infectiilor.

O operatiune de evacuare din Wuhan a fost anuntata si de SUA, insa numai pentru personalul consulatului american din acest oras, un avion urmand sa decoleze de acolo pe 28 ianuarie catre San Francisco. Departamentul american de Stat a anuntat ca cetatenii americani ce nu lucreaza la consulat si doresc sa fie evacuati cu acel zbor isi pot cumpara bilete pentru locurile ramase libere.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Franta repratriere cetateni China, #virus China, #Franta virus China , #Franta