Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Italia
A   A   A

Deputatii italieni au votat noul guvern Conte. Urmeaza un nou hop in Senat

Deputatii italieni au votat noul guvern Conte. Urmeaza un nou hop in Senat
Foto: Arhiva Pixabay
Premierul Giuseppe Conte a obtinut, luni seara, cu usurinta votul de incredere al deputatilor, carora le-a promis sa angajeze Italia intr-o "noua era reformatoare", cerand in acelasi timp un impuls din partea Europei in ce priveste regulile bugetare si imigratia.

Dintre cei 606 deputati care au votat, 343 s-au exprimat pentru, 263 au fost contra si trei s-au abtinut, potrivit rezultatului oficial, relateaza AFP.

Intr-un discurs de o ora si jumatate, seful Guvernului, reinvestit in functie in fruntea unei noi majoritati alcatuite din Miscarea 5 Stele (M5S, antisistem) si Partidul Democrat (centru-stanga), a prezentat un "proiect politic de mare amploare" pentru legislatura care, teoretic, se incheie in 2023.
El a cerut clasei politice si cetatenilor mai multa moderatie in ton si "mai multa sobrietate in special pe retelele sociale", solicitandu-le ministrilor "coeziune si fidelitate". Viata coalitiei precedente, care a unit M5S si Liga (extrema-dreapta) lui Matteo Salvini, a fost marcata de dispute, invective si polemici zilnice.

Programul lui Giuseppe Conte, prezentat ca un "pact politic si social", preia liniile directoare ale acordului pentru o noua majoritate incheiat intre M5S si PD si intentioneaza "sa reinvie tara sub semnul dezvoltarii, inovarii si echitatii sociale".

Dupa votul fara probleme din Camera Deputatilor, situatia s-ar putea complica marti seara, in Senat, unde Guvernul dispune de o majoritate mai restransa.
Facebook ShareTweet
 Marti, 10 Septembrie 2019, ora 08:27

 Articol citit de 562 ori

Citeste si: