Dancila i-a scris Maiei Sandu si o cheama la Bucuresti pentru prima vizita in strainatate ca premier

Duminica, 16 Iunie 2019, ora 09:50
3857 citiri
Dancila i-a scris Maiei Sandu si o cheama la Bucuresti pentru prima vizita in strainatate ca premier
Foto: Arhiva site/Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, in numele Guvernului Romaniei, pentru preluarea mandatului. Totodata, Dancila i-a adresat invitatia de a efectua la Bucuresti prima vizita oficiala in strainatate.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, premierul Viorica Dancila a transmis un mesaj de felicitare prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu.

"Premierul Romaniei isi exprima increderea ca Executivul de la Chisinau va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere si a Acordului de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator cu Uniunea Europeana", a transmis Guvernul.

Sursa citata a precizat ca Viorica Dancila a reafirmat deplina disponibilitate a Guvernului Romaniei de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeana a Republicii Moldova, baza esentiala a relatiei bilaterale dintre cele doua tari.

"Pe responsabilitatea, hotararea si puterea de munca a Guvernului pe care il conduceti se vor baza prosperitatea, stabilitatea si securitatea Republicii Moldova. Consider esential ca, in activitatea dumneavoastra si a colegilor dumneavoastra, sa mentineti la cote foarte inalte angajamentul european si sa promovati valorile noastre comune, europene", subliniaza prim-ministrul Viorica Dancila.

Seful Executivului roman apreciaza ca este "de relevanta majora continuarea de catre noul Guvern al Republicii Moldova a pozitiei privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integritatii teritoriale si suveranitatii Republicii Moldova, in granitele sale recunoscute international si fara sa fie afectat parcursul sau pro-european".

Totodata, prim-ministrul Viorica Dancila a adresat premierului Maia Sandu invitatia de a efectua prima sa vizita in strainatate, la Bucuresti, cat mai curand posibil, "pentru a continua traditia colaborarii firesti dintre Romania si Republica Moldova".

Amintim ca, desi UE, SUA si Rusia si-au declarat rapid sustinerea pentru Guvernul Sandu, Romania, care detine presedintia UE, a avut reactii slabe, tarzii si ezitante. Dupa un apel general la calm la o zi de la izbucnirea crizei politice a urmat momentul in care ministrul roman de Externe a spus ca nu recunoaste executivul si sustine alegerile anticipate in septembrie, asa cum ceruse partidul lui Plahotniuc.

Abia apoi au venit mesajele ferme de sustinere a guvernului rezultat in urma votului oamenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dancila invitatie Maia Sandu Bucuresti , #Moldova