Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Marea Britanie
A   A   A

Consiliul National de Securitate din UK se reuneste miercuri pentru a examina raspunsul Rusiei in cazul Skripal

Consiliul National de Securitate din UK se reuneste miercuri pentru a examina raspunsul Rusiei in cazul Skripal
Foto: Arhiva Ziare.com
Premierul britanic Theresa May va prezida miercuri o reuniune a Consiliului National de Securitate pentru a analiza raspunsul Rusiei la ultimatumul formulat luni de sefa guvernului britanic, care a dat Moscovei termen pana marti la miezul noptii pentru a oferi explicatii in cazul otravirii fostului spion rus Serghei Skripal.

"Maine dimineata (miercuri - n.red.) va avea loc o reuniune a Consiliului National de Securitate pentru a discuta despre urmatoarele etape (...) si pentru a vorbi despre raspunsul Rusiei, indiferent care va fi acesta", a spus marti purtatorul de cuvant al premierului britanic, potrivit AFP.

Reuniunea are loc in conditiile in care Theresa May a declarat luni in parlament ca este 'foarte probabil' ca Rusia sa se afle in spatele atacului cu un agent neurotoxic impotriva lui Skripal si a fiicei acestuia, Iulia.
May, care a primit sprijin din partea SUA, UE si NATO, a mentionat ca agentul neurotoxic folosit asupra lui Skripal si a fiicei sale este o substanta 'de uz militar' din grupul de agenti 'Noviciok', dezvoltat de Rusia, dand termen pana marti Moscovei pentru a oferi explicatii Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

In timp ce Moscova a denuntat o 'provocare', premierul Theresa May a avertizat ca in cazul absentei unui raspuns 'credibil', 'noi vom considera ca aceasta actiune constituie o utilizare ilegala a fortei de catre statul rus impotriva Marii Britanii'.

In acelasi context, marti seara, Administratia Vladimir Putin a atentionat Marea Britanie, transmitandu-i recomandarea de a nu ameninta o "putere nucleara" precum Rusia.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Martie 2018, ora 22:33

 Articol citit de 1926 ori

Citeste si: