Ziare.com
Actual Business Sport LifeShow 
A   A   A
Cetateni fara cetatenie: Povestile incredibile ale miilor de romani aflati la mana ministrului Justitiei
Vineri, 19 Mai 2017, ora 19:05
Peste 10.000 de tineri basarabeni cu acte romanesti obtinute legal in perioada in care erau minori au ramas fara cetatenia romana dupa ce au implinit 18 ani, iar autoritatile de la Bucuresti refuza...
1 / 2 Inainte>> 
20.05.2017, 00:05 -teddy-eddy :teddy-eddy
cop4you,
Mai citește odată ce-am scris eu, gandește oleacă și vezi ce ai comentat tu.
19.05.2017, 21:13 -gong :Abureli populiste !
In mod concret, la obtinerea cetateniei romanesti nu au fost obligati sa renunte la cea moldoveneasca !

Toti pot obtine vize, daca asa mare le este dorul de studiu sau munca in Europa ! Apropo de studii : moldovenii astia au locuri rezervate la licee sau universitati, nu dau nici un examen, depun doar un dosar cu o cerere si o copie dupa pasaportul MOLDOVENESC ! Gratis ! Invatamant gratis fara examen !

Alocatii pentru copii ! Sistemul de sanatate pus la dipspozitie ! Totul pentru ca si-au cumparat cetatenia romana ! Ei locuiesc in Moldova, lucreaza acolo dar paraziteaza Romania ! Nu platesc nici o taxa in aceasta tara, din contra, recupereaza si TVA pentru cumparaturile facute in RO sau Europa, ca se dau cetateni necomunitari cand au nevoie de TVA !!

Cine vrea cetatenie, trebuie s-o merite !
19.05.2017, 20:58 -JackMalletFlute :"cetatenia provizorie" - alta im/becilitate originala romaneasca
fratii moldoveni, un singur popor, poduri de flori, bla, bla, bla - vorbe goale; statul obstructioneaza cu spor
19.05.2017, 21:49 -cop4you :@"amice" borgia, nu ai inteles NIMIC din ce am punctat eu
asa ca te las in durerea ta. voteaza dracnea si bucura-te de 2 lei primiti in plus, pe care o sa tii manance inflatia.

Cat despre bani cheltuiti in tara, impozite platite: sigur mai mult decat tine.
Nu primesc ajutoare sociale de la dragnea, iar daca investesc in tara fii sigur ca nu duc in avion caramida, ciment, muncitori, centrale technice, samd.
Te-am retinut prea mult, scuze, treci pe mocirla3.
19.05.2017, 22:25 -Borgia :adika
am banii mai mult decat ai visa tu vreodata ! pt ca ma duce mintea si nu am fost never sluga la straini ,dimpotriva ei sunt angajatii mei... platesc taxe si impozite pt ca am de unde ,nu sunt sclav uschit pe afara... plus ca sunt roman care imi iubesc tara , indifernt de cine o conduce nu o ia nimeni cu ei in groapa ! politicienii sunt trecatori , tara se dezvolta incet dar sigur ,asa suntem noi astia ramasi pe acasa ! ne placem sa facem lucrul bine facut si asta dureaza !!! pt ce am obtinut ,multumesc sistemului de invatamnt ante 89... asta inseama sa fi roman ,sa faci ceva pt tara ,nu sa comentezi ca un outsider care nu mai are nimic comun cu romania decat ca turist...
19.05.2017, 20:32 -teddy-eddy :teddy-eddy
Corect ce spui!
Uite, acum vreo 3 ani eram la Consulatul din Strasbourg pentru autentificarea uunui act. Cand un funcționar al consulatului a venit in sala de așteptare să vadă ce dorim și să ne spună ce trebuie să facem, a sărit o domnișoară cu un puternic accent rusesc și a solicitat de urgență un nou pașaport romanesc pentrucă urmma să plece in China pentru o bursă de un an și pașaportul actual expira peste 3 luni. A făcut acces de isterie cand funcționarul consular a incercat să-i explice că un nou pașaport poate fi obținut la expirarea celui vechi și nu poate poseda 2 pașapoarte concomitent. Răepunsul ei m-a siderat. Era ceva in genul ... De ce credeți c-am solicitat cetățenia voastră? Vreau să pot circula liberă prin lume.

Fără comentarii.
19.05.2017, 20:48 -cop4you :Pai reiese din povestea ta ca a solicitat un drept, legal
Chiar tu ai scris: "De ce credeți c-am solicitat cetățenia voastră?"
Deci nu a furat, nu a omorat pe nimeni, nu a cumparat documentul.

De ce solicita romanii din lume (si eu inclusiv acum n-decenii) cetatenia tarii in care traiesc?

De ce solicita milioane de romani AJUTOR SOCIAL? Pentru ca sunt handicapati, nu pot munci? Majoritatea sigur pot munci!
19.05.2017, 21:15 -Borgia :amice cop4you
amice esti https://www.youtube.com/watch?v=VgWl82rno6U
ca sa devi ceatetan trebuie sa faci ceva pt tara ta ! sunt oamenii care stau dupa cetatenia romana de 25 de ani si nu au luat-o inca , sunt mai romanii decat moldovenii aia... ca cetatean roman ai obligatii fata de statul roman , nu numai drepturi ! taxe ,impozite ,etc platiti careva care sunteti cu dubla cetatenie statului roman ? eu cred ca nu... atunci nu aveti nici un drept sa mai comentati...
eu nu cred ca vin astia uschiti cu dubla cetatenie sa apere tara ,la calamitati si alte nenorociri... tot miticul ,olteanul,moldoveanul si ardeleanul bastinasi raman baza ! nu voi diaspora... si nici corciturile din moldova de peste prut cu "ceatatenie romana"!
19.05.2017, 19:58 -MacGigi :"Cetateni fara cetatenie"?!?!? Sa fim seriosi. Sunt toti cetateni
moldoveni. Ce au facut sau ce fac dupa obtinerea cetateniei romanesti, nu stu in ce conditii legale, nu inseamna ca sunt apatrizi. Sunt moldoveni, dar nu prea le mai convine.

Au vrut un pasaport romanesc nu fiindca sunt doritori de a trai in Romania, ci fiindca doresc sa plece din Moldova. Sa fim un pic rezonabili.

Cazul Anisoarei Popovici: cetatean roman, cu nationalitate moldoveneasca si cu carte de identitate italiana :))) "Am incercat foarte multe, de exemplu sa obtin viza cu pasaportul moldovenesc, dar la ambasada Italiei mi s-a spus ca figurez ca cetatean roman si nu pot avea viza ca cetatean moldovean." Mai clar nu se poate :)))

"Am pierdut slujba pentru ca banca era englezo-japoneza si mi-au spus ca nu pot lua la lucru extracomunitari." Mai clar nu se poate, Moldova nefiind membru al Uniunii Europene :)))

Regret, dar am dubii in ceea ce priveste dorinta Moldovei de a deveni parte a Romaniei. Cetatenia romana ar trebui sa fie acordata cu mai multa parcimonie si in conditii la fel de stricte ca a celorlalte tari europene. Poate ca renuntarea la alta cetatenie, ar fi un mijloc de triere convenabil. Cel putin pentru o perioada de cativa ani...
19.05.2017, 19:51 -magog :Pentru gong
Faci parte din natiunea romana ce nu se da GAy, dar care se *** unul pe altul in ***!
Am ajuns ca prin inscaunarea lui Iliescu si a FSN-lui sa ajugem cea mai de jos natie de pe glob.
Va convine sau nu va convine, veti putea remarca romanismul plecind in concediu in afara tarii si veti vedea cum sunt tratati romanii!
In rest o natie plina de Mitici, puturosi, individiosi, turnatori si lasi!
Sunt tineri la studii in strainatate, care dupå ce se trezesc la viata de acolo de unde au ajuns, care nu mai doresc sa se intoarca in tara, atita timp c^t clasa politica este aceiasi de la 1989 pina in prezent.
Tineti minte eticheta: hoti, mincinosi, tradatori si lasi!
19.05.2017, 20:11 -gong :,,magog,, eu stiu ce vorbesc !
ii vad des pe acesti moldoveno-romano-rusi...

se declara frati doar cand au un interes : cara tigari, nu au documente in regula, ascund lucruri la trecrea frontierei etc . Devin agresivi cand nu se intampal cum vor ei...pur si simplu ,, umbla cu variante''..........intre ei vorbesc ruseste !!!

politicieni romani tampiti le-au dat cetatenii pentru voturi asa ca azi, adevaratii migranti ai Europei sunt acesti mutanti moldoveni!

nu trebuie confundati cu romanii in Europa : ei insisi se declara moldoveni acolo !
19.05.2017, 20:21 -magog :Unde traiesti
Este diferenta intre basarabean, moldovean, oltean, dobrogean, transilvanean?
Sunt unii mai cinstiti ca altii, sau haosul da friu liber la toti!
Deci daca serviciile de pasapoarte au eliberat pasapoarte romanesti, cetatenilor rusi ce au impinzit Moldova sub ocupatia URSS, iti spune ceva?
Cine are adevarata vina.
1 / 2 Inainte>> 
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor