Cinci blocuri turn din Londra au fost evacuate de urgenta din cauza unor riscuri de incendiu

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 11:17
2211 citiri
Cinci blocuri turn din Londra au fost evacuate de urgenta din cauza unor riscuri de incendiu
Foto: Arhiva Hepta.ro

Locuitorii din cinci blocuri turn din nordul Londrei au fost evacuati de urgenta, in noaptea de vineri spre sambata, la instructiunile autoritatilor, la noua zile dupa dramaticul incendiu de la Grenfell Tower.

Cu putin inainte de miezul noptii, municipalitatea din Camden a anuntat ca in total 800 de apartamente, repartizate in cinci turnuri, aveau sa fie "evacuate imediat" pentru a permite efectuarea unor "lucrarii urgente" in domeniul securitatii incendiilor.

Evacuarea "a avut loc imediat. Nu putem sa fim siguri ca oamenii sunt in securitate", a subliniat Georgia Gould, o reprezentanta a municipalitatii.

"Incendiul de la Grenfell Toer a schimbat totul si nu ne putem permite sa ne asumam riscuri", a adaugat ea. "Ceea ce ne intereseaza este sa punem oamenii in securitate, in timp ce procedam la lucrari urgente".

Incendiul care a devastat Grenfell Tower s-a soldat cu cel putin 79 de morti.

Aceasta evacuare are loc in urma unei serii de teste cu privire la securitatea la incendii, efectuate la solicitarea municipalitatii locale, considerate nesatisfacatoare in privinta invelisului extern, instalat de acelasi prestatar ca la Grenfell Tower.

Lucrarile ar urma sa dureze "de la doua la patru saptamani", in care locuitorii vor fi cazati provizoriu altundeva.

Ministerul Comunitatilor a reactionat intr-un comunicat, amintind ca "securitatea rezidentilor este de o importanta capitala". El considera ca autoritatile procedeaza "legitim" la aceste evacuari, in urma unor noi consemne de securitate stabilite cu o zi inainte.

In Parlament, premierul Theresa May a declarat joi ca "Guvernul a dispus examinarea invelitorilor tuturor imobilelor" de locuinte sociale de catre puterile publice in tara.

Potrivit serviciilor sale, 600 de imobile din Anglia ar avea o invelitoare asemanatoare celei a Grenfell Tower. Aceasta invelitoare, care contine polietilena incorporata intre doua straturi de aluminiu a fost pusa in discutie drept cauza in propagarea rapida a flacarilor in turn, pana la varf.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#incendiu bloc turn Londra, #incendiu Grenfell Tower , #Marea Britanie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Eh... N-au descoperit ei drobul de sare... Sau, mai știi?