Avertizare MAE pentru cei care calatoresc in Franta: Trafic restrictionat din cauza "vestelor galbene"

Sambata, 23 Martie 2019, ora 11:46
2591 citiri
Avertizare MAE pentru cei care calatoresc in Franta: Trafic restrictionat din cauza "vestelor galbene"
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Franta ca, sambata, 23 martie 2019, incepand cu ora 06:00, autoritatile franceze au interzis circulatia vehiculelor cu motor in sectorul L'Elysee.

Masura a fost luata, transmite ministerul, ca urmare a violentelor comise in precedentele manifestari ale reprezentantilor 'vestelor galbene' si a riscului perturbarii ordinii publice.

"Persoanele care se afla in perimetrul Avenue des Champs Elysees si in zonele limitrofe (100 m in strazile transversale), platoul l'Etoile precum si perimetrul care include Presedintia Republicii Franceze si Adunarea Nationala, trebuie sa se asigure ca detin un act de identitate valabil si ca nu detin sau transporta, fara motiv, arme de foc si munitie, articole pirotehnice, substante periculoase (benzina, petrol, gaz, metanol, terebentina, acetona), echipament de disimulare pentru a nu putea fi identificati sau echipamente de protectie destinate contracararii mijloacelor utilizate de reprezentantii autoritatilor pentru mentinerea ordinii publice", se arata intr-un comunicat al MAE.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris: +33147052966 si +33147052755, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta, potrivit sursei citate.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie urmatoarele telefoane de permanenta: misiunea diplomatica a Romaniei in Republica Franceza: +33680713729, Consulatul General al Romaniei la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al Romaniei la Lyon: +33643627736 si Consulatul General al Romaniei la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela, in functie de zona in care se afla.

MAE mai recomanda si consultarea paginilor online:

http://paris.mae.ro,

http://marsilia.mae.ro,

http://lyon.mae.ro,

http://strasbourg.mae.ro,

www.mae.ro.

Amintim ca weekendul trecut, protestatarii au vandalizat magazine si restaurante de pe Champs-Elysees, iar politia s-a folosit de tunuri cu apa pentru a dispersa oamenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#avertizare calatorie MAE , #Franta