Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Comisia Europeana
A   A   A

Audierea lui Ioan Mircea Pascu pentru postul de comisar UE interimar este blocata

Audierea lui Ioan Mircea Pascu pentru postul de comisar UE interimar este blocata
Foto: Arhiva Hepta.ro
Presedintele Comisiei pentru Buget din Parlamentul European, Johan Van Overtveldt, a anuntat ca nu va participa maine la audierea lui Ioan Mircea Pascu pentru ocuparea postului de comisar european interimar.

Aceeasi decizie a luat-o saptamana trecuta si presedintele Comisiei CONT, Monica Hohlmeier, aratand ca nu este de acord cu numirea celor doi comisari interimari, Kadri Simon (Estonia) si Ioan Mircea Pascu (Romania) din cauza costurilor mari, pe care le implica. Intre timp, insa, Estonia si-a retras candidatul, dar Romania nu.

"In calitate de presedinte al Comisiei pentru Buget, vreau sa transmit ca sunt de acord cu cele spuse de Monica Hohlmeier. Si eu am ingrijorari serioase cu privire la rentabilitatea numirii unui comisar european interimar in acest moment.
Faptul ca Estonia a decis sa isi retraga candidatul nu face decat sa confirme argumentele prezentate de doamna Hohlmeier. A permite numirea unui comisar interimar ar fi inadecvat si ar submina rolul Parlamentului", se arata in scrisoarea adresata presedintelui PE David Sassoli de Johan Van Overtveldt, obtinuta de Ziare.com.

Asadar, tinand cont ca cei doi presedinti de comisii nu vor fi prezenti, Ioan Mircea Pasu nu va putea fi audiat, etapa obligatorie pentru ocuparea postului de comisar european interimar.

Manfred Weber ii cere lui Dancila sa renunte la comisarul interimar

Pe de alta parte, Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, a cerut marti Guvernului Romaniei sa nu mai propuna un comisar european interimar pentru doar cateva saptamani, in locul Corinei Cretu.
Solicitarea a venit in contextul in care Estonia a renuntat la postul de comisar european interimar.

"Salutam decizia guvernului estonian de a nu propune comisar european interimar pentru restul de mandat, evitand astfel irosirea inacceptabila a banilor contribuabililor. Acum cerem guvernului roman sa procedeze la fel. Procesul de aprobare trebuie oprit", a scris Manfred Weber, marti, pe Twitter.

We welcome the Estonian government's decision to not present an interim Commissioner for the remainder of the mandate, avoiding an unacceptable waste of taxpayers' money. We now call on the Romanian government to do the same. The approval process @Europarl_EN should be stopped.- Manfred Weber (@ManfredWeber) September 10, 2019
Romania si Estonia i-au propus pentru functiile de comisari europeni interimari pe Kadri Simon si Ioan Mircea Pascu, dupa ce Corina Cretu si Andrus Ansip (Estonia) au fost alesi europarlamentari.

Andrus Ansip a detinut portofoliul Pietei Unice Digitale, iar Corina Cretu pe cel al Politicilor de Coeziune.

Juncker il primeste pe Ioan Mircea Pascu in Comisia Europeana, dar nu ii da portofoliul Corinei Cretu si nici altceva de facut
Facebook ShareTweet
 Marti, 10 Septembrie 2019, ora 16:55
 Autor:Redactia Ziare.com

 Articol citit de 3140 ori

Citeste si: