Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Franta
A   A   A

13.000 de pasageri sunt blocati, dupa ce o companie aeriana franceza a dat faliment

13.000 de pasageri sunt blocati, dupa ce o companie aeriana franceza a dat faliment
Foto: Arhiva Ziare.com
13.000 de pasageri francezi sunt, in prezent, blocati peste hotare, dupa ce compania aeriana Aigle Azur a intrat in faliment saptamana trecuta si a anulat toate zborurile.

Majoritatea pasagerilor - 11.000 - este blocata in Algeria, potrivit secretarului de stat pentru Transporturi, Jean-Baptiste Djebbari.

Compania aeriana, care a transportat in jur de 1,9 milioane de calatori anul trecut, a depus actele pentru faliment saptamana trecuta, iar vineri a anulat toate zborurile, relateaza CNN.

Djebbari a confirmat ca esecul companiei nu numai ca a afectat 1.150 dintre angajati, din care 500 sunt membri de echipaj, ci si mii de calatori.

"Sunt 13.000 de oameni care si-au cumparat bilete de avion si trebuie sa fie repatriati. Dintre acestia, 11.000 sunt in Algeria, altii in Mali, apoi in Liban, Moscova si Senegal", a declarat Djebbari.
Potrivit oficialului francez, eforturile de a-i aduce inapoi in tara pe francezi ar putea dura chiar si cateva saptamani.

"Vineri seara am avut o intalnire cu reprezentanti de la toate companiile aeriene din Franta. I-am rugat sa ne ajute sa ii repatriem pe ai nostri. Cred ca in trei saptamani vom termina de readus in tara toti pasagerii", a explicat acesta.

A.D.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 10:53

 Articol citit de 6296 ori

Citeste si: