Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Eugen Orlando Teodorovici > ministrul Finantelor
A   A   A

Teodorovici ii prezinta, joi, lui Dancila primele rezultate dupa discutiile pe rectificare

Teodorovici ii prezinta, joi, lui Dancila primele rezultate dupa discutiile pe rectificare
Foto: Arhiva Ziare.com
Discutiile cu ministerele privind rectificarea bugetara vor fi incheiate miercuri, iar joi ii vor fi prezentate premierului Viorica Dancila primele rezultate, urmand ca pe 31 iulie sa fie prezentata in Guvern propunerea de rectificare, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Azi, la Finante, incheiem discutiile cu ministerele. Joi o sa fie o discutie cu doamna prim ministru pentru a prezenta care sunt primele rezultate si pe 31 iulie o sa avem in Guvern propunerea de rectificare bugetara. Dar, ca principiu, este clar, asa cum am spus, tot ce inseamna obligatii legate de veniturile romanilor, salarii si pensii, vor fi asigurate.

Tot ce inseamna factura legata de investitii, la fel, iar diferenta se va reloca intre ministere in functie de aceste doua prioritati. Tot s-a vorbit de scaderi de cheltuieli. Este abordarea corecta, abordarea de bun simt pe care trebuie sa o aiba orice demnitar, mai ales ministrul de Finante, sa ceara ca banul public sa fie cheltuit in mod justificat si pe actiuni care aduc crestere in economie, nu pe activitati care nu se justifica", a explicat Teodorovici.
Intrebat daca are in vedere o majorare a tintei de deficit, ministrul Finantelor a raspuns ca nu s-a luat acest subiect in discutie si se ramane pe deficitul asumat, de 2,76%.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Nu, n-am luat inca acest subiect in discutie. Vreau sa vad intai discutiile pe care colegii le-au avut bilateral cu fiecare minister in parte si ce rezulta din aceasta situatie si pana pe 31 iulie vom lua decizia. (...) Ramanem pe deficitul asumat, de 2,76%", a spus Eugen Teodorovici.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 16:16

 Articol citit de 873 ori

Citeste si: