Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Eugen Orlando Teodorovici > ministrul Finantelor
A   A   A

Salariile din Ministerul de Finante cresc cu 15%. Angajatii primesc spor pentru conditii vatamatoare

Salariile din Ministerul de Finante cresc cu 15%. Angajatii primesc spor pentru conditii vatamatoare
Foto: Arhiva Ziare.com
Guvernul a aprobat, saptamana trecuta, o crestere cu 15% a salariilor angajatilor din Ministerul de Finante, prin acordarea unui spor pentru conditii vatamatoare de lucru.

Majorarea a fost introdusa intr-o ordonanta de urgenta privind reforma in domeniul sanatatii, care a fost publicata vineri in Monitorul Oficial.

Masura cresterii salariilor in Ministerul de Finante a fost introdusa initial in proiectul de ordonanta intitulat "privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare", publicat de MFP la rubrica "transparenta decizionala" pe data de 6 august.

Respectivul proiect continea o serie de masuri menite sa aduca statului venituri suplimentare - de exemplu, introducerea accizei la bauturi racoritoare sau cresterea accizei la tigarete - sau care ar fi produs economii bugetului - de exemplu, reducerea cu 50% a numarului secretarilor de stat si a cabinetelor acestora.
Proiectul de ordonanta a fost insa retrimis initiatorului de catre Consiliul Economic si Social (care trebuie sa avizeze orice proiect inainte de discutarea si adoptarea in guvern), din cauza ca ii lipseau o serie de avize.

In aceste conditii, Finantele au introdus prevederea referitoare la recalcularea salariilor angajatilor din minister, care vor beneficia si de sporul de 15% acordat pentru conditii vatamatoare de lucru, in alta ordonanta. Cresterile salariale vor fi efective incepand cu luna septembrie.

Citeste mai multe despre Crestere cu 15% a salariilor de la Finante, aprobata prin Ordonanta pentru reforma Sanatatii pe Curs de Guvernare.
Facebook ShareTweet
 Luni, 12 August 2019, ora 15:43

 Articol citit de 7728 ori

Citeste si: