Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Eugen Orlando Teodorovici > ministrul Finantelor
A   A   A

Politico: UE a adoptat lista neagra a paradisurilor fiscale, chiar daca Romania a incercat sa amane votul

Politico: UE a adoptat lista neagra a paradisurilor fiscale, chiar daca Romania a incercat sa amane votul
Foto: Arhiva Ziare.com
Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au adoptat lista neagra actualizata pentru paradisurile fiscale din afara blocului comunitar, reusind sa respinga amanarea dorita de Romania in acest caz, noteaza Politico.

Masura a triplat lista la 15 tari, inclusiv Bermuda, Insulele Virgine Americane si Emiratele Arabe Unite, potrivit sursei citate.

Ministrul roman al Finantelor, Eugen Teodorovici, care a prezidat marti sedinta ECOFIN, a declarat presei inaintea intrunirii ca, cel mai probabil, Consiliul va amana votul.

Ministrii care au participat la sedinta au fost nedumeriti de comentariile lui Teodorovici, noteaza sursa citata, intrucat Consiliul convenise in principiu asupra listei inca de luni noapte, avand intentia de a dezvalui intreaga revizuire marti.
Acest lucru l-a lasat pe Teodorovici "complet izolat", potrivit unui oficial de la ECOFIN, care a discutat lista neagra in spatele usilor inchise.

Pana si Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice si financiare, "a fost surprins de sprijin", a declarat un alt oficial.

Amintim ca UE a actualizat lista neagra a paradisurilor fiscale, incluzand si Samoa Americana, Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad si Tobago, Insulele Virgine Americane, Emiratele Arabe Unite si Vanuatu.

A.D.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 13 Martie 2019, ora 08:53

 Articol citit de 4645 ori

Citeste si: