Cum justifica Teodorovici sporul de 15% pentru angajatii din Ministerul de Finante: Ei duc greul economiei

Luni, 12 August 2019, ora 17:40
9918 citiri
Cum justifica Teodorovici sporul de 15% pentru angajatii din Ministerul de Finante: Ei duc greul economiei
Foto: Captura Video Privesc.eu

Eugen Teodorovici spune ca angajatii din Ministerul de Finante si ANAF vor primi spor de 15% pentru lucrul in conditii grele si vatamatoare pentru ca ei "duc greul economiei".

"Pana cand se va decide anularea acestui spor, e bine si moral fata de colegii mei de la Finante si ANAF sa primeasca acest spor. Sa nu uitam ca ANAF si Ministerul de Finante duc greul acestei economi.

Pe ei vor fi, probabil, ochii atintiti pentru a-si face planul, a se conforma fata de planul impus de noi prin lege, asa ca este corect sa avem o astfel de abordare", a declarat ministrul de Finante la finalul sedintei de guvern.

Guvernul a aprobat, saptamana trecuta, o crestere cu 15% a salariilor angajatilor din Ministerul de Finante, prin acordarea unui spor pentru conditii vatamatoare de lucru.

Majorarea a fost introdusa intr-o ordonanta de urgenta privind reforma in domeniul sanatatii, care a fost publicata vineri in Monitorul Oficial.

Masura cresterii salariilor in Ministerul de Finante a fost introdusa initial in proiectul de ordonanta intitulat "privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare", publicat de MFP la rubrica "transparenta decizionala" pe data de 6 august.

Respectivul proiect continea o serie de masuri menite sa aduca statului venituri suplimentare - de exemplu, introducerea accizei la bauturi racoritoare sau cresterea accizei la tigarete - sau care ar fi produs economii bugetului - de exemplu, reducerea cu 50% a numarului secretarilor de stat si a cabinetelor acestora.

Proiectul de ordonanta a fost insa retrimis initiatorului de catre Consiliul Economic si Social (care trebuie sa avizeze orice proiect inainte de discutarea si adoptarea in guvern), din cauza ca ii lipseau o serie de avize.

In aceste conditii, Finantele au introdus prevederea referitoare la recalcularea salariilor angajatilor din minister, care vor beneficia si de sporul de 15% acordat pentru conditii vatamatoare de lucru, in alta ordonanta. Cresterile salariale vor fi efective incepand cu luna septembrie.

Citeste mai multe despre Crestere cu 15% a salariilor de la Finante, aprobata prin Ordonanta pentru reforma Sanatatii pe Curs de Guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#spor conditii vatamatoare Finante , #ministrul Finantelor