Teodorovici spune ca lui Iohannis nu-i ajung banii pentru ca nu are experienta financiara

Marti, 07 August 2018, ora 15:49
4864 citiri
Teodorovici spune ca lui Iohannis nu-i ajung banii pentru ca nu are experienta financiara
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, a reactionat, marti dupa amiaza, dupa ce Klaus Iohannis a transmis ca rectificarea bugetara il aduce in situatia de a nu-si putea exercita atributiile.

Teodorovici a transmis la Antena 3 ca ii pare rau ca Administratia Prezidentiala a iesit cu astfel de declaratii, dar ca in acest fel se demonstreaza lipsa de experienta in acest domeniu.

"Sa iesi public si sa spui ca ce? Felul in care ti-ai alocat sumele pe 2018 arata practic ca nu ai o experienta foarte buna in aceasta zona. Uitati-va de la an la an, din 2014 pana astazi, e singura structura care a dublat bugetul pe care i l-a alocat Guvernul", a spus Teodorovici.

Acesta sustine ca nu va fi nicio problema pentru presedinte sa isi exercite atributiile.

"Pot sa va dau cateva exemple: la deplasari, la aceasta ora, din 8 milioane de lei este angajata doar suma de 2,2 milioane de lei. Nu cred ca e niciun fel de problema ca dl presedinte sa se deplaseze acolo unde planul trebuie realizat", a spus el.

Mai mult, ministrul a acuzat Admnistratia Prezidentiala ca, dupa ce a facut anuntul despre angajamentele contractuale, institutia si-a intensificat activitatea pe platforma de inscriere de la minister.

"Incearca sa ajunga la ceea ce au spus. Nu au avut angajament pe toata suma, asa cum au spus", a adaugat Teodorovici si la Digi24.

Referitor la faptul ca Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al sefului statului, a acuzat ca reducerea de catre Guvern a bugetului Administratiei Prezidentiale ar putea duce la imposibilitatea de a se mai desfasura summit-ul Initiativei celor trei mari, ministrul a spus ca nu exista acest risc.

"Exista sumele alocate si necesare pentru a da drumul pentru tot ceea ce inseamna aceste activitati", a punctat ministrul Finantelor.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, prin purtatorul de cuvant ca din punctul sau de vedere rectificarea bugetara, anuntata saptamana trecuta de premierul Viorica Dancila, nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national, ci este un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD.

Presedintia acuza ca Guvernul lasa fara bani un summit organizat de Romania. Melescanu nu vede probleme de finantare

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Teodorovici buget Iohannis, #Teodorovici rectificare bugetara Iohannis , #ministrul Finantelor