Teodorovici dezvaluie ce a discutat Dragnea cu Dancila si ministrii chemati in Kiseleff

Vineri, 14 Septembrie 2018, ora 15:00
5453 citiri
Teodorovici dezvaluie ce a discutat Dragnea cu Dancila si ministrii chemati in Kiseleff
Foto: Arhiva Facebook/ Eugen Orlando Teodorovici

Discutiile de joi de la sediul Partidului Social Democrat au fost legate strict de partea de guvernare, sustine ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, prezent vineri la o conferinta pe teme medicale.

"Nu am asistat eu, cel putin, la niciun fel de discutie in care sa se puna problema remanierii. Au fost discutii, de exemplu, cum am spus si putin mai devreme, cu zona de transporturi, a crea un cadru legal de a descentraliza, acolo unde autoritatile locale doresc sa preia anumite obiective pe care statul, din pacate, nu le finanteaza, si ele nu stau decat in paragina.

Genul acesta de subiecte au fost discutate, nimic altceva. Strict de partea de guvernare", a spus Eugen Teodorovici, intrebat de jurnalisti despre discutiile de la sediul PSD.

In ceea ce priveste tema referendumului, acesta a spus ca discutiile au vizat problema alocarii de sume necesare.

Ministrul Finantelor sustine ca pe zona publica exista multe cheltuieli nejustificate si ca ar trebui luate unele masuri.

"Din pacate, in Romania se cheltuie foarte mult in zone total nejustificate. In zona publica sunt foarte multe cheltuieli care se fac nejustificat. Nu aduc nimic, absolut nimic, din contra.

De multe ori finantam chiar oameni care sunt din sistem si care nu fac ce au de facut pentru aceasta tara, ci din contra, chiar blocheaza", a afirmat Eugen Teodorovici.

Rugat de jurnalisti sa ofere un exemplu, ministrul Finantelor a mentionat ca sunt structuri care pot fi comasate.

"Am vorbit si cu doamna prim-ministru de zona de transporturi. Sunt structuri care coordoneaza partea de porturi dunarene si porturi maritime. Avem doua structuri: AFDC si APDM, daca nu ma insel.

Porturile astazi tin de nivelul central, da? De ce sa nu fie ele descentralizate in baza unui cadru legal, catre comunitatile locale care doresc si aproba in consiliile locale astfel de preluari de obiective, dupa care la nivel central lasi acea structura unica, din cele doua creata, care sa faca partea de politica si de control pe zona respectiva, iar porturile, repet, sa fie acolo unde se doreste, descentralizate, iar autoritatile locale sa aduca investitori pentru a le dezvolta si a le pune in circuitul economic. Este un exemplu.

Nu mai cheltui de la bugetul de stat, din contra ai chiar un plus, pentru ca, daca acolo se dezvolta un business, lucrurile sunt mult mai bine in economie", a mai declarat Eugen Teodorovici.

Amintim ca joi premierul Viorica Dancila si mai multi ministri s-au dus la sediul central al PSD, pentru a avea discutii cu liderul partidului, Liviu Dragnea.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Teodorovici discutii Dragnea ministri , #ministrul Finantelor Publice